Haveglæder, tips og tricks

Stiklinger af sødkartoffel med masser af rødder

For 14 dage siden brækkede jeg de første stiklinger af min spirende sødkartoffel, Ipomoea batata, og satte nogle af dem i et glas vand, mens resten blev stukket direkte i jord, som det ses her. Tiden er allerede inde til at gøre første del af forsøget op, for det er godt nok planter med fart på 🙂Stiklinger af sødkartoffel i urtepotten har tydeligvis fået rødder, for de er begyndt at løbe i vejret og få friske, grønne blade. Stiklingerne i vandglasset har udviklet masser af rødder, så nu er de også blevet stukket i jord, så eksperimentet fortsætter. Jeg håber, de sprøde rødder klarer mødet med jorden, så jeg får flere planter til udplantning i drivhuset, når det bliver forår.

Går det helt galt er der nu ingen ko på isen, for moderen til alle de små plantebørn skyder lystigt med friske skud, der kan blive til endnu flere stiklinger af sødkartoffel.

Et andet lille projekt begynder også at tegne lovende. I nogle uger har jeg haft et par avokado sten til at stå med enden i vandskorpen, og nu har i hvert fald den ene sendt en optimistisk rod ned i vandet. Det ser lidt voodoo-agtigt ud, når der bliver stukket tandstikker ind i stenene, men ellers kan de jo ikke hænge på glasset. Stenen er begyndt at sprække, så forhåbentlig kommer der også snart et topskud, så jeg får en fin stueplante ud af det.

Previous

Slip haveglæden løs og vind min nye havebog

Next

Foråret begynder med en saks i staudebedet

1 Comment

  1. Lis Tinson

    Kære Lotte og andre interesserede,
    Tak for denne herlige og superinspirerende blog, som jeg har haft stor fornøjelse af lige siden jeg fandt den.

    Må man bede om råd? Jeg har engang for mange år siden dyrket een enkelt sød-kartoffel i min have, i jorden. Det blev til en masse dejligt grønt med yndige blå blomster og til sidst en kæmpestor tyk kartoffel på mindst 15 x 20 cm der var rigeligt til en hel middag.

    Din blog har give mit blod på tanden igen og jeg er i tvivl om hvilken vej kartoflerne jeg har købt skal vende. (Jeg bruger foreløbig nogle store hyacinthglas til dem. Jeg har gransket dine fotos og synes jeg kan se nogle, der vender bunden med aftryk på ca 1 cm2 fra en stilk opad og andre, der vender den spidse top opad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén