Haveglæder, tips og tricks

Staudestøtte naturel

Staudestøtte pil-21

Det gamle piletræ skal holdes i ave med beskæring, og så kan de lange, bøjelige skud, der bliver klippet af, jo lige så godt bruges til noget fornuftigt. Nu er et bundt blevet til en hyggelig støttepædagog for en af de stauder, der har status af yndlingsplante – indtil den begynder at vælte ud til siderne efter en regnbyge. Det sker hvert år. Pilegrenene er ganske enkelt stukket i jorden rundt om stauden, der myldrer frem i jordoverfladen. De er lige samlet i toppen med et smart, nyt produkt fra Nelson Garden. Det ligner sejlgarn men har en ståltråd i midten, så det er nemt at få til at holde. Til slut er to tynde grene flettet ind i buerne til at holde på skuddene, når de vokser op igennem buret.

Trifolium pannonicum-1

Hermed er den smukke, cremefarvede kløver, Trifolium pannonicum, kommet i bur og vil forhåbentlig bevare sin yndlingsstatus lidt længere i år.

Trifolium rubens-7

Jeg må vist i gang med en serieproduktion … I hvert fald skal den rosa kløver, Trifolium rubens, også have støtte, så jeg undgår en gentagelse af sidste års sørgelige udgang på blomstringen.

Trifolium rubens-1

 

Trifolium rubens er nemlig også en ualmindelig dejlig staude, der helst skal holde sig oprejst i en lang periode.

Previous

Kæmpeverbena i mange størrelser

Next

Jord er måske ikke bare jord 3.0

3 Comments

  1. Det må være herligt at få lavet sådan et par staudeholdere, for de to kløver du viser er da rigtig skønne. Måske man sku’…

  2. Anonym

    Mon ikke pilen slår rod?

  3. Jo, jeg er stensikker på, at de slår rod, så de bliver hevet op, mår sæsonen er forbi 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén