Haveglæder, tips og tricks

Spiselige blomster i skøn forvirring

Borago officinalis-17Et udvalg af spiselige blomster mellem grønsagerne i køkkenhaven giver flere gevinster på en gang. Blomsterne kan jo både bruges i maden og i buketter, og så ser de så dejlige ud og gør meget for helhedsindtrykket på den her årstid, hvor det tynder ud i grønsagsrækkerne i takt med, at vi får spist os igennem rækkerne. Blomsterne er ikke så disciplinerede men blander sig gerne med naboen. Her er det hjulkrone, Borago officinalis, og kinaløg, Allium tuberosum, der har indgået en alliance, der klæder begge parter. Borago officinalis-18Blomsterne af både kinaløg og hjulkrone kan spises. Det ser vældig dekorativt ud at drysse de fine blå blomster ud over salaten, kagetallerkenen eller isdesserten.Tropaeolum Milkmaid-37Jeg har jo været lidt bekymret for, at køkkenhaven skulle komme til at se tom og trist ud. Men det kommer ikke til at ske. Noget tyder på at blomsterkarse, Tropaeolum majus ‘Milkmaid’ med de søde, lysegule, spiselige blomster har tænkt sig at udfylde ethvert hul der måtte opstå.Tropaeolum Milkmaid-38Planterne, der både er sået i år og selvsået fra sidste år, skal holdes i kort snor for ikke at skygge de fine sortkommen planter væk. Ja, det burde være sortkommen, Nigella sativa, men jeg føler mig nu ikke overbevist. For så burde blomsterne være blegblå. Det er nok jomfru i det grønne, Nigella damascena, der har sneget sig ned i frøposen. Her er det ikke blomsten, man spiser, men frøene. Jeg har lige læst mig til, at frøene af jomfru i det grønne også kan spises, de smager bare ikke af så meget som sortkommen, så det må prøves, når den tid kommer.Calendula Rriangle Flashback-38Den skønne morgenfrue, Calendula ‘Triangle Flashback’ gør også virkelig god fyldest i køkkenhaven netop nu. De farvede randblomster pynter i salaten og blomsterne holder i øvrigt godt i en buket.

Calendula Rriangle Flashback-37Jeg har travlt med at klippe afblomstrede blomster af, dels for at undgå den uhæmmede selvsåning, morgenfruer kan præstere, dels for at få planterne til at fortsætte blomsterproduktionen, så køkkenhaven kan blive ved med at være fin.

Previous

Dessert fra det spiselige staudebed

Next

Kærtepileurt har mange talenter

4 Comments

  1. Hej Lotte, hvor ser det altså bare fint ud (o; Jeg tænker om jeg må komme på besøg med kameraet i løbet af sensommeren?
    KH Dorthe

  2. Jette

    Pas på med hjulkrone. De overtager køkkenhaven og blomsterbedet😱

    • Lotte Bjarke

      Tak for advarslen – ved det godt – heldigvis er de jo nemme at hakke væk som små 🙂
      Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén