Haveglæder, tips og tricks

Spiretest og frø shopping

Nu er der ikke så længe til, at forspiringen af de langsomst voksende sommerblomster kan begynde. Jeg kan mærke, det kribler i fingrene efter at komme i gang. Derfor har jeg lige tjekket beholdningen af frøposer. Som det fremgår, har jeg langt fra nok på lager…Nu har jeg gået beholdningen igennem og smidt de mest overgemte frø ud. Jeg hader at så noget, der ikke kommer op. Nogle af de knapt så gamle frøposer, der stadig er masser af frø i, laver jeg lige en hurtig spiretest på. Det gælder fx Barlotta bønnerne, som jeg såede hele to gange sidste år, uden at der nogensinde kom en bønne ud af det. Nu må det vise sig, om det var mig eller frøene, den var gal med… Det skal dog siges, at en anden slags bønner prompte spirede, da Barlotta’erne blev opgivet.Det blev så også anledningen til at tage fat på en af vinterens yndlingsbeskæftigelser. Frø shopning på nettet. For det er jo ganske vist. Kæmpeverbena, Verbena bonariensis, edderkoppeplante, Cleome spinosa og de forskellige sorter af tobaksblomst, Nicotiana, som jeg er så vild med, skal snart sås for at kunne nå at vokse til og blomstre i sommerens løb. Der røg så lige lidt ekstra med på bestillingen 🙂 Planten til venstre hedder voksurt, Cerinthe major ‘Purpurascens’. Den har jeg tit set men aldrig prøvet før, så nu skal det være. Glæder mig allerede. Sidste års fund, Nicotiana mutabilis ‘Marshmallow’ ses her sammen med tandstikkerurt, Amni visnaga ‘Green Mist’, der også er bestilt igen, og en violet sort af eddekoppeplante.

Previous

Et lille drys med stor effekt

Next

Nyt drivhus på vej 4.0

3 Comments

 1. Birgith

  Hej,
  Ville gerne læse mere om din spiretest, men der kommer intet frem når jeg trykker på “her”.
  Spændende blog.

  • Lotte Bjarke

   Hej Birgith
   Det var da mystisk – linket virker godt nok, når jeg klikker på det.
   Prøv eventuelt at skrive spiretest i søgefeltet i panelet til højre i stedet.
   Tak for din hilsen.
   Mvh Lotte

 2. Birgith

  Hej Lotte,
  Desværre stadig kun et opslag fra 2016 og de 2 fra jan. 2017.
  Ingen uddybning. Jeg søger på nettet. Der er der sikkert noget om spiretests.
  Mvh Birgith

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén