Haveglæder, tips og tricks

Sommerblomster på ønskesedlen

Nicotiana mutabilis Marshmallow-1I august besøgte jeg Park der Gärten i Bad Zwischenahn, nær Oldenburg i Tyskland. Inspirationshaverne havde set bedre dage, men det var lige meget, for parken mellem haverne var fyldt med de mest fantastiske, gennemkoordinerede strøg af sommerblomster. Det blev øjeblikkeligt til en alenlang ønskeseddel fyldt med blomsterfrø, så nu er jeg gået i gang med at lede efter netbutikker, hvor sorterne kan findes. Det er ikke nødvendigvis nemt, men måske er der nogen, der kan hjælpe? Jeg vi i hvert fald rigtig gerne finde denne her helt uimodståelige Nicotiana mutabilis ‘Marshmallow’ med blomster, der skifter farve i takt med at de modner.Polygonum orientalis Princess Feather-4De smukke blomsterbede mindede også om, at man ikke i bar krukkebegejstring skal glemme alt det, sommerblomsterne kan i haven. Orientalsk pileurt, Polygonum orientalis ‘Princess Feather’ med det charmerende engelske navn “Kiss me over the garden gate”, har jeg heldigvis lokaliseret til en dansk netbutik, så den bliver helt sikkert prøvet af til næste år.Amni visniga Green Mist-7Jeg har forsøgt mig med en lang række skærmplanter, men aldrig fået fingre i tandstikkerurt, Amni visnaga ‘Green Mist’. Det har jeg tænkt mig at få til næste år, for den er ualmindelig smuk, synes jeg.Cleome spinosa Sparkler Blush-3Edderkoppeplante, Cleome spinosa ‘Sparkler Blush’ har jeg aldrig forsøgt at så selv, men det skal helt klart også prøves. Planterne, der var frit udplantet, havde en helt anden naturlig lethed, end jeg før har oplevet og passede super godt ind i den vilde, blomsterengagtige stil Park der Gärten havde formået at skabe.

Previous

Hygge i hindbærbedet

Next

Giveaway på helthenihaven.com

3 Comments

 1. Vibeke Lippold

  Hej Lotte
  Den Nicotiana “Marshmallow” du efterlyser, havde jeg i sommers. Og den er simpelthen skøn og skal helt sikkert sås igen til foråret. Den er så yndig med sine fine blomster i forskellige farver pink, lyserød og hvid. Men den bliver høj! Så man skal ikke gøre som mig der plantede dem ud i en tønde der står oven på en vandtank. De nåede nærmest helt til himlen 😀
  Hvis du har lyst sender jeg gerne frø til dig.
  Skriv en mail på vibeke@lippold.org med din adresse og en portokode, så sender jeg en lille pose til dig 🙂
  Men jeg er ikke hjemme i weekenden, så vent til mandag
  God weekend
  Vibeke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén