Haveglæder, tips og tricks

Snudebille invasion i blomsterkarsen

Skulpesnudebille-6I går var luften pludselig fyldt med en million bittesmå snudebiller. Hen under aften slog de sig ned i blomsterkarsen i køkkenhaven og at dømme efter det syn, der mødte mig her til morgen, har de været godt og grundigt sultne.

Skulpesnudebille-9Hele den fine række af blomsterkarse, Tropaeolum majus ‘Milkmaid’, har fået flere blondekanter, end godt er, og bliver vist aldrig pæn igen. En forespørgsel hos min ven Google og ekspertisen  i GartneriRådgivningen afgjorde, at der er tale om skulpesnudebiller. Det er et skadedyr i rapsmarker, og netop nu, da rapsen bliver skårlagt på markerne, flygter de fra rapsmarkerne i jagten på føde. Det gik så ud over min blomsterkarse 🙁

Skulpesnudebille-15Men ikke nok med det. De har også forvandlet radisernes blade til blonder. Radise tilhører botanisk set korsblomstfamilien ligesom raps, så de står nok på listen over livretter, når man er skulpesnudebille. Blomsterkarse tilhører ikke korsblomstfamilien, men den må smage lidt derhen af, for kålsommerfugle er også ret vilde med blomsterkarse –  ligesom skulpesnudebillederne tydeligvis er.

 

Previous

Endelig vejr til solhat

Next

Nye krukke favoritter

1 Comment

  1. Pia sand

    Min ruccola var skulpesnudebillerne også ret vilde med, de åd det meste i løbet af en dag. Børnene mener de ligner flyve-flåter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén