Haveglæder, tips og tricks

Små træer på havebordet

I mine fortsatte bestræbelser på at peppe haven op i anledning af foråret er det blevet til et nyt plantestilleben. Min udelte begejstring for spøgelsestræ eller sølvtræ, Corokia cotoneaster, har givet lyst til mere af samme slags. Fnuglette træer, der giver højde, lethed og modspil til naboplanterne. Mit første sølvtræ er vel tre år gammelt og har tilbragt vintrene udendørs i en krukke tæt ved huset. Nu vil jeg prøve, om eukalyptus, Eucalyptus gunnii, med de sølvpenge-lignende blade er lige så nem at have med at gøre. Det forlyder, at den skulle kunne klare ned til -14 grader. Nu må vi se. Træet til højre er en Sophora prostrata ‘Little Baby’, der udmærker sig ved en sjov zik-zak formet vækst og fine bittesmå blade.Træerne har fået følgeskab af søde forårsblomster og forrest den mystiske, næsten sortbladede kløver, Trifolium Repens ‘Dark Debbie’, der giver kontrast og skaber ro i flokken. Bag den står den fineste, sart syrenfarvede martsviol, Viola odorata, der oven i købet dufter præcist så dejligt, som martsvioler skal.Primula Primarosa Pink er en Primula i en kategori for sig med ganske sart lyserøde, let fyldte blomster. Meget svær at stå for 🙂 Jeg har før haft stor succes med at plante lignende Primula’er ud i haven, når deres krukkekarriere er slut, som det ses her. Så jeg regner også med, at bekendtskabet med denne bliver af længere varighed.

 

Previous

Genstart til prydgræsser

Next

Succes med vinterstiklinger

2 Comments

 1. Eliane Petersen

  Kære Lotte.
  Hvor er det pænt, nå potterne er samlet på en bakke.
  Dine små træer må jeg prøve at finde en dag, de er meget dekorative og violerne er skønne. Jeg har det med at samle violerne i et lille bed med pæoner. Jeg har lige købt en lys og en mørk gammelrosa viol, de dufter desværre ikke helt så meget som martsviolerne.
  Jeg glæder mig til at høre, hvordan de små træer klarer sig til vinter.
  Mange hilsner fra Eliane

  • Lotte Bjarke

   Hej Eliane
   Tak for din hilsen. Jeg er også spændt på, hvad de små træer kan præstere. Indtil nu har jeg kun erfaringer med spøgelsestræet. De farvede violer har jeg haft i krukkerne de seneste år og efterfølgende plantet dem ud i haven, hvor de nok så fint kommer igen og breder sig.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén