Haveglæder, tips og tricks

Skimmia er havens bedste genbrugsplante

Ved gĂĄrsdagens julefrokost kom jeg – surprise 🙂 – til at snakke lidt have med min bordherre, der var i gang med at lægge planer for et staudebed ved indkørslen. Skimmia, udbrød jeg spontant, selv om Skimmia japonica selvfølgelig overhovedet ikke er en staude men en fin, stedsegrøn busk. Udbruddet var selvfølgelig affødt af, at netop Skimmia er en af de planter i haven, der giver aller mest glæde lige nu, som den stĂĄr der fyldt med optimistiske, kuglerunde blomsterknopper. Lige sĂĄ vild med stauder, jeg er, lige sĂĄ vigtigt synes jeg, det er, at der ogsĂĄ er noget smukt at glæde sig over i haven i vinterhalvĂĄret. Ikke mindst ved indkørslen og de steder, man dagligt passerer eller kigger ud pĂĄ inde fra huset. Et staudebed, der udelukkende er plantet til med stauder, er ikke særligt spændende lige nu.Her i haven bliver der plantet nye Skimmia hvert ĂĄr. Ikke fordi de gamle gĂĄr til. Det gør de nemlig ikke. De trives uden problemer og vokser sig støre og flottere ĂĄr for ĂĄr. Men fordi Skimmia ikke alene er gode haveplanter, de er ogsĂĄ super krukkeplanter til vinterens krukker. Dertil kommer sĂĄ, at Skimmia ogsĂĄ er en eminent genbrugsplante. NĂĄr vinterkrukkesæsonen er forbi, planter jeg dem ud i haven, hvor de bare fortsætter med at se godt ud. I forĂĄret var det den skønne sort Skimmia ‘Finchy’, der blev plantet ud i haven som genbrugsplante. Den stĂĄr med limegrønne knopper nu, der vil udvikle sig til flødefarvede blomster, nĂĄr det engang bliver forĂĄr, som det ses her.I ĂĄr er det en ny sort, der har fundet vej til en af vinterens krukker. Skimmia japonica ‘Attraction’ hedder den. Knoppernes farver er knapt sĂĄ rød, som Skimmia ‘Rubella’ men heller ikke lige sĂĄ grøn som Skimmia ‘Finchy’. Jeg er spændt pĂĄ at se, om den lever op til forventningerne. Foreløbig er den i hvert fald ret lækker, synes jeg. Og jeg ved lige, hvor den skal stĂĄ, som the kartoffelwoman sagde. Jeg har nemlig store planer for staudebedet pĂĄ terrassen, der ærgrer mig dagligt i vintermĂĄnederne, fordi jeg i min staudebegejstring har glemt at supplere med stedsegrønne planter, jeg kan glæde mig over i de kommende mĂĄneder.

Previous

Botanisk galleri med egetræsbaby

Next

Et lille strejf af frost med stor effekt

1 Comment

  1. ann-mari rĂĽtzou

    I den grad enig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén