Haveglæder, tips og tricks

Seje buske i sarte farver

Aronia melanocarpa Viking-13

Sidste år blev der plantet en del stærke buske på kanten af skrænten. Med en enkelt undtagelse har de fået godt fat, de barske, tørre betingelser til trods. Der er endnu et stykke vej, til de danner rygstød for morgenmadsterrassen, som den viltre rosenhæk gjorde tidligere, men det skal nok komme.

Aronia melanocarpa Viking-14

Flere af buskene blomstrer smukt lige nu. Det gælder blandt andet surbær, Aronia melanocrpa ‘Viking’, der er valgt fordi den dels er stærk og hårdfør, dels giver masser af bær, som fuglene elsker – og som vist også kan buges til super sund saft og lignende. Desuden er den smuk en stor del af året. Fin blomstring, flot når den er fyldt med bær og helt lækker, når den får vilde høstfarver.

Viburnum opulus Rosea-13

Ulvsrøn, Viburnum opulus ‘Rosea’ står samtidig i blomst med fine, kuglerunde, limefarvede blomsterstande, der kan minde om miniature hortensia blomsterstande.

Vaccinium corymbosum-15

Der er også kommet godt gang i striben af amerikansk blåbær, Vaccinium corymbosum, der lige nu blomstrer med små krukkeformede blomster i sarte nuancer af creme og blegrødt. Der er plantet flere forskellige sorter, så bærproduktionen skulle være sikret, men erfaringen siger, at man skal være mere end hurtig, hvis man skal slå fuglene i kampen om blåbærrene. Til gengæld får planterne helt fantastiske røde høstfarver.

Previous

Ukrudt i havebuketten

Next

Rhododendron med duft

1 Comment

  1. Anonym

    Tak til Lotte Bjarke og familie for at holde haven i Hundslund åben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén