Haveglæder, tips og tricks

Saxifraga Autumn Grace fortsætter charmeoffensiv

Jeg ved godt, jeg har nævnt det før, men jeg bliver lige nødt til at gøre det igen: Høststenbræk, Saxifraga cortusifolia, er simpelthen en gave til efterårshaven. Her er det sorten Saxifraga Autumn Grace ‘Miharu’, der for alvor ruller sig ud med det fineste blomsterflor, selv om der var rim på udsatte steder her til morgen.Planten, der er fra sidste år, har overvintret ude i krukken. Den gik under jorden, da det blev vinter, så det var noget af en overraskelse, da den begyndte at skyde igen i foråret og lige nøjagtig undgik at ryge på komposten, da jeg heldigvis opdagede, at der var noget, der rørte på sig i krukken. Nu ved jeg det til næste forår, så jeg ikke risikerer at komme til at kassere den lækre plante, der her er kommet i godt selskab med den smukke, rødbladede hvidkløver, Trifolium repens ‘Isabella’, som jeg i øvrigt ligeledes har gode erfaringer med at overvintre. Saxifraga Autumn Grace har jeg også haft stort held med at plante ud i haven, hvor den også står og blomstrer her på den yderste kant af havesæsonen 2017.

Previous

Roserne Fru Nørby og Lise Nørgaard flytter ind

Next

Julestjerneskov i naturfarver til spisebordet

2 Comments

 1. Jeg forstår din begejstring. Jeg anede ikke, at der var noget, der hed høststenbræk, før jeg læste dine gode indlæg. Og så flot grøn, den er endnu 🙂
  Mange hilsener, Lisbeth

  • Lotte Bjarke

   Ja, jeg lærte den jo også først at kende sidste år, men det har helt sikkert udviklet sig til et langtidsholdbart forhold. Det er fantastiske planter. Fortsat go’ weekend.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén