Haveglæder, tips og tricks

Sæsonens særlige planter

Her i haven er der rigtig mange af planterne, der har en særlig historie bag sig af den ene eller den anden grund. Men den her magnolies vej til haven hører nu alligevel til de mere specielle. Jeg så Magnolia ‘Genie’ med de ubeskriveligt lækre, dybt røde, næsten sorte blomster på plantemessen Green is Life i Polen for fem-seks år siden. Og jeg var helt solgt. Det var jeg i øvrigt ikke alene om, for sorten vandt en af messens nyhedspriser. Da den så oven i købet var til salg for små penge i messens plantesalg, var der ingen vej tilbage. Den måtte med hjem. Det kom den, og siden har den stået der og er vokset yderst behersket. Men i år skete miraklet så alligevel. Den første blomst sprang ud, og den er lige så smuk, som jeg huskede den. jeg er ret højt oppe… Der er et par stykker mere på vej, så nu har jeg store forventninger til de kommende års blomsterflor 🙂Den her nellikerod, Geum coccineum ‘Mai Tai’ er også en plante i særklasse for mig. En plantenyhed fra sidste år, som jeg fik lov at prøve. Noget af en succes – den bare blomstrede og blomstrede.Vel at mærke blomstrede med de her helt utroligt fine miniatureroser i delikate farver. Det er ikke svært at se, at nellikerod botanisk set tilhører rosenfamilien.

Den her vortemælk, Euphorbia x martinii tror jeg, den hedder på latin, er også en plante i særklasse. Sådan en, der er rigtig god til at give ro og struktur med gode farver og former, og så, når man lige kigger ordentligt efter, faktisk har en ganske betagende blomsterstand.

Previous

Rhododendron i skoven

Next

Grønne og sorte tulipaner

4 Comments

 1. Anonym

  Kære Lotte
  Hvornår klipper du dine vortemælk ned? Hvis du klipper dem – jeg har dem selv og har endnu ikke klippet mine
  Mvh Karen Møller

  • Lotte Bjarke

   Hej Karen
   Lige netop de her har jeg faktisk ikke klippet, men de fryser noget tilbage af sig selv. Er det de samme du har? Den almindelige limegrønne forårsvortemælk bliver klippet ned som de øvrige stauder i det tidlige forår, og så kommer den susende nedefra.
   Mvh Lotte

 2. Ikke for at være en kværulant …. men jeg har en del “Geum” deriblandt også ‘Flames of Passion’, og må sige at min overhovedet ikke ligner din. Min er rød. Jeg har også en som ligner din rigtig meget, – kan dog ikke lige huske navnet nu.

  • Lotte Bjarke

   Hej Pia
   Det er ok at kværulere, når man har noget at ha’ det i 🙂 Jeg har bare troet på skiltet i potten, men når jeg googler kan jeg jo godt se, at det overhovedet ikke er ‘Flames of Passion’ jeg har (men jeg ville nu gerne ha’ den). Nu har jeg tjekket op på planten og fundet frem til, at der må være tale om sorten ‘Mai Tai’, så det vil jeg fluks få rettet.
   Tak for hjælpen.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén