Morus-100

Der er meget, man ikke kan i haven lige nu, hvor det er både vådt og blæsende. Men sådan lidt hyggebeskæring, skal man ikke gå af vejen for. Her i haven er der små træer som overstandere i de fleste af staudebedene, og de skal holdes i ave for at blive ved med at være – små træer. Ellers ender det jo med, at de bliver store træer, der skygger det hele væk.

Morus-101

Det lille morbærtræ, Morus alba ‘Pendula’ er podet på sin stamme og render derfor ikke i vejret. Men kronen skal trimmes, så skuddene ikke hænger helt ned til jorden som et tæt gardin. Ellers kommer træet til at minde om Anders And i vinterfrakke i Disneys juleshow. Bare med grøn frakke.

Pyrus salicifolia-100

Pilebladet pære – eller nordens oliven – Pyrus salicifolia ‘Pendula’, er på samme måde podet på sin stamme, så højden er nogenlunde givet. Træet blev plantet for to år siden som overstander i det hvide bed, hvor det sølvfarvede løv spiller smukt sammen med de hvide blomster. Men det har ærlig talt været temmelig tyndbenet – hvis man kan sige det om en trækrone. Nu er den blevet klippet ret hårdt tilbage. Ideen er, at der derved kommer lidt mere forgrening til at give kronen fylde, så træet ligner et træ og ikke bare en pind med lidt blade på toppen.