Haveglæder, tips og tricks

Så blev der sået

Der er optræk til trængsel i vindueskarmene, for nu er der sået både grøntsager og blomster til senere udplantning.

Billede

Jeg gemmer altid bakker fra fx udplantningsplanter, for efter en rengøring er de perfekte til genbrug. I år er de blevet suppleret med små sekshulsbakker, der virker geniale til ærteblomst, Lathyrus odoratus og tomat, der så må kunne spares for en prikling.

Billede

Når det gælder tomater til drivhuset, foretrækker vi cherry tomater her i haven, fordi de bare smager bedre. I år blev den gode, gamle sort Gardeners Delight valget faldt på, men jeg har fået nogle spændende prøver på hjerteformede cherrytomater, så dem skal der også være plads til først i vindueskarmen og siden i drivhuset.

Billede

Bakkerne med tomat, aubergine, basilikum og andre ting til drivhuset står nu lunt i vindueskarmen sammen med chili og peberfrugt, der blev sået i februar. Med det vejr og de vejrudsigter, vi pt har, får de mindre kuldefølsomme frø lov at spire i drivhuset. Det kølige, lyse klima mindsker risikoen for ranglede planter, så her står det udvalg af skærmplanter, der er lykkedes at skaffe til huse, sammen med fx salat til hovedsalat, persille og forskellige krydderurter. Skulle frosten vende tilbage, bliver de flyttet ind i anneksets nogenlunde kølige vindueskarme.

Previous

Hortensia i hundredevis

Next

Hjemmelavede pelargonier

1 Comment

  1. Det de beskidte frøsående hænder, jeg især bed mærke i. De er så velkendte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén