Haveglæder, tips og tricks

Rosernes forårskur

Rosa-166

Der er fuld fart på roserne, der åbenbart ikke har opdaget, at det fryser om natten i øjeblikket. Heldigvis ser de ikke ud til at lade sig anfægte af minusgraderne. Men så var det, jeg kom til at tænke på, at roseneksperten Knud Pedersen under et interview sagde til mig, at det er bedre at beskære sine roser med en hæksaks end at lade være med at beskære dem.

Rosa-185

Det fjernede skrækken for at beskære forkert, så i dag blev rosensaksen – dog ikke hæksaksen – fundet frem, og roserne klippet tilbage. Det er selvfølgelig lidt trist at klippe de ellers så optimistiske nye skud væk, men det betaler sig på længere sigt, siger erfaringen. Klipningen vækker de hvilende knopper nederst i rosenbusken, så den bliver mere forgrenet og tæt fra bunden – og dermed får flere skud at blomstre på. Når man klipper lige over de små hvilende knopper, kan man samtidig i nogen grad styre buskens form, fordi man kan se, hvilken retning skuddet vil tage og med fordel vælge at klippe over de knopper, der vender ud af.

Rosa-176

Roserne ser noget afspillede ud efter sådan en omgang, men det varer heldigvis ikke længe. For at få dem godt fra start, får de også lige et næringstilskud i form af en spiseskefuld gødning til hver. Det er i øvrigt også et af Knud Pedersens gode råd.

Rosa Pastella-4

Tilbage er så at glæde sig til juni, når blandt andet Rosa ‘Pastella’ står i fuldt flor.

 

Previous

Madpakke til krukkeplanterne

Next

Punktlige påskeblomster

2 Comments

  1. Hej Lotte
    Hvis du nu lagde et skråt snit over et øje på en rosengren i stedet for at klippe tværs over, tror jeg, at busken ville få det endnu bedre, for så kan regnvand eller vandingsvand jo løbe af i stedet for at trænge ned i såret og måske forårsage råd 🙂
    Glædeligt forår
    Jytte
    http://www.danishknitdesign.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén