Haveglæder, tips og tricks

Roser er røde, violer er … rosa

Viola odorata Miracle Classy Pink-5

Martsviol, Viola odorata, er ikke altid så blå, som man skulle tro. Med serien Miracle er der skabt en hel stribe sorter i andre farver. De er ikke mindre søde end de “rigtige” martsvioler, og de har den samme, dejlige duft. Miracle Classy Pink har de lækreste, rosa blomster. Jeg har stillet dem i drivhuset, hvor duften er det første, man registrerer, når man kommer ind.

Viola odorata Miracle Bride White-5

Miracle Bride White har rent hvide blomster. Dem, jeg plantede ud i haven sidste år, står med knopper nu, så vinterhårdføre er de også. De får følgeskab af årets krukkeplanter, når den tid kommer.

Viola odorata Miracle Vanilla White-5

Men lige nu gælder det krukkerne. De små violer er perfekte til forårskrukkern, hvor de danner en sød bund og lyser op med forårsfine farver. Miracle Vanilla White har cremefarvede eller blegt lysegule blomster. De ser sarte ud men klarer sig fint i det lunefulde forårsvejr, så længe det ikke ligefrem fryser.

 

Previous

Kuldechok til påskeklokkerne

Next

Forsøg med klematis gardiner

2 Comments

  1. Anonym

    Så bedårende, Lotte – kan de købes nu i almindelig handel og vandel?
    Knus fra Tonie.

  2. Hej Tonie
    Det kan de – hvis man er hurtig. Gartneriet Pedersen, der producerer dem, melder alt udsolgt for i år. De sidste er netop afsendt til Dansk Supermarked. Så med fare for at lyde som Claus Dalby 🙂 du skal nok i Bilka for at få fingre i dem.
    KH Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén