Haveglæder, tips og tricks

Rod i køkkenhaven

Allium cepa Radar-305Løgtoppene er væltet, de høje ærter er kommet ud af kurs, og ukrudtet spirer lystigt. Det er lige nødvendigt at give køkkenhaven en overhaling for at få genoprettet ro og orden.Allium cepa Radar-304Det gode ved de væltede løgtoppe er så, at det er et signal om, at løgene er klar til høst. Det er tidligt! Det skyldes jo, at der er tale om vinterløg, Allium ‘Radar’, der blev sat i blæst og kulde nytårsaftensdag. Sorten udmærker sig ved at kunne klare sig gennem vintervejret og det endda uden at give sig til at blomstre. Løgene har hverken været dækket eller noget.Allium cepa Radar-302Løgene er lige til at trække op her på sandjorden. Nu er de lagt til vejring på jorden i nogle dage, før de skal tørres, så de kan holde sig. Samtidig er de almindelige løg så småt begyndt at svulme, så det bliver en dejlig lang løgsæson i år. Der står helt sikkert vinterløg på indkøbssedlen igen til efteråret her i haven.

Previous

Genrejsning til nedslåede stauder

Next

Kål med blondekant

6 Comments

 1. Hej Lotte, tak for en god artikel, jeg er ved at lære lidt om løg i haven nemlig 🙂 Kan du fortælle mig hvornår man kan plante disse vinterløg i efteråret?

 2. Ah, perfekt, så er jeg jo klædt på til at gå i gang 🙂

 3. Joy

  Hej Lotte
  Du nævner flere gange vejring….hvad betyder det?
  Har sat løg for første gang, så prøver og lære 🙂
  Hvor har du købt dine vinterløg allium henne?
  Vh Joy

  • Lotte Bjarke

   Hej Joy
   Med vejring menes, at man tager løgene op af jorden, men lader dem ligge på jorden i al slags vejr i en uges tid, før man tager dem ind til tørring. Jeg snyder nogle gange, hvis det vælter ned med vand, men generelt skulle det give bedre lagring på den måde.
   Vinterløgene købte jeg i netbutikken fuglebjerggaard.dk
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén