Rhododendron Cunninghams White-7

Ud mod vejen er der et smalt stykke skov, der ligger hen som naturgrund. Om sommeren skærmer den frodige, selvetablerede skov helt af for vejen, men efter løvfald bliver der lige lovlig åbent. Derfor blev der i foråret iværsat projekt afskærmning efter inspiration fra engelske parker, hvor man tit oplever Rhododendron plantet i skovhaverne.

Der blev simpelthen plantet Rhododendron ind mellem træerne. De tilkøbte er af den gode, gamle sort, ‘Cunninghams White’ der dels får hvide blomster, og dermed ikke er så pågående, dels kan udvikle sig til ganske store, stedsegrønne buske og dermed opfylde målet. Desuden arvede jeg et par eksemplarer af ukendte sorter, der blev flyttet til Sondrup som tidligere beskrevet, så lidt farve kommer der nok på forårsblomstringen alligevel.

Ved plantningen blev der tilført lidt rododendron muld i plantehullerne men slet ikke efter forskrifterne. Men det ser ud til, at den sandede, uberørte skovbund har bekommet buskene vel. I hvert fald er de vokset ganske pænt allerede og det på trods af den meget tørre sommer. De er plantet uden for vandslangens rækkevidde, så det er ikke meget hjælp de har fået. Ganske imponerende faktisk.

Rhododendron Cunninghams White-8

Sjovt nok er der et par af buskene, der er i fuld gang med at lege forår, og netop nu optræder med en sporadisk blomstring.