Haveglæder, tips og tricks

Ranunkel eksperimenter 2.0

Ranunculus asiaticus-39

 

De haveranunkel knolde, Ranunculus asiaticus, der blev lagt til forspiring i urtepotter i drivhuset for et par måneder siden, er kommet pænt fra start. Det vil sige, de hvide er. Der er knapt så meget gang i de lyserøde. Sjovt, at der kan være så stor forskel. De lyserøde ser faktisk lidt sølle ud, og nogle er slet ikke dukket op til overfladen.

Ranunculus asiaticus-40

Egentlig var de jo tænkt til udplantning i haven, når risikoen for frost er helt overstået, men der er så meget gang i de hvide, at de nu bliver til krukkeplanter, før de sprænger de små potter. Så må vi se, om de lyserøde når deres bestemmelsessted.

Ranunculus asiaticus-41

Nu er de plantet sammen i en stor zinkspand i frisk pottemuld. Så kan de stå i drivhuset og vokse til sammen med andre, frostfølsomme sager og småplanter, der står i kø til udplantning. Mon ikke det bliver ret flot, med hvide ranunkelblomster sammen med zink’en…

Nordic Flower Expo 15-20

For sjov skyld lige en af de buket ranunkler, jeg så på Nordic Flower Expo i sidste uge. Det er jo nærmest små kunstværker.

Previous

Narcisser på glad parade

Next

Nyt skovbed tager form

1 Comment

  1. Jeannie Vogt

    Smukt, jeg har i årenes løb overvejet at anskaffe mig Ranunkler, men er aldrig nået så langt. Jeg har haft en bekymring om at de var vanskelige at dyrke, men det er måske slet ikke tilfældet. Det kan være jeg skal forsøge næste år 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén