Haveglæder, tips og tricks

Ramsløg til pynt

Allium ursinum-28Ramsløg, Allium ursinum, er vel den ultimative modeplante lige nu. Den vokser vildt – meget vildt – i skovbunden og har takket være kendis-kokkenes begejstring også fundet vej til mange haver som krydderurt i det tidligste forår. Også til min.

Allium ursinum-27Her står den nu ikke i hverken køkkenhave eller krydderurtebed men i et staudebed sammen med påskeklokker, der synger på sidste vers nu med smukke papirblomster, og så en vrimmel af sommerhvidblomme med dinglende, hvide blomsterklokker, der er perfekte naboer til ramsløgenes fine, hvide stjerneblomster. Hvis ellers man kan holde styr på den, er ramsløg lige så meget til pynt som til nytte, og indtil videre har jeg ikke haft problemer med uhæmmet frøspredning i det tørre, skyggefulde hjørne, hvor de blev plantet for fem år siden.Allium nigrum Pink Jewel-1Det er ikke svært at se, at ramsløg og den søde trylleløg, Allium nigrum ‘Pink Jewel’ er nært beslægtet. Trylleløg er en af de mange planter i Allium slægten, der bærer prædikatet prydløg. Det er små lave planter, der blomstrer rigtig fint med sart lyserøde stjerneblomster i lette skærme i forgrunden af det rosa bed lige nu.Allium aflatunense-28Jeg lagde en masse forskellige prydløg i efteråret, for jeg er ret vild med de kugleformede blomsterbolde, der danser i luften over staudebedene. Bristefærdige knopper lover gode oplevelser forude. Her er det Allium aflatunense ‘ Purple Sensation’ der er stærkt på vej. Det bliver så godt.

Previous

Tulipan massakre

Next

Ny rosa sargentæble

1 Comment

  1. Jeg elsker synet af prydløg i haven, og smagen af Ramsløg i maden. Jeg har mine Ramsløg i skovbedet, her må de gerne brede sig. De forskellige Allium er virkelig en af maj måneds gaver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén