Haveglæder, tips og tricks

Rådyr fri zone

Hjortetakolie-16

Grønsagerne i køkkenhaven begynder at se lækre og lovende ud. Det er vi tilsyneladende flere, der har opdaget. I hvert fald afslørede en fin stribe fodspor, at rådyret har været på inspektion. Det har ikke spist noget men har formentlig bare tjekket, at projekt spisekammer skrider frem efter planen. Der må sættes hårdt mod hårdt!

Hjortetakolie-10

Der skal bruges: Hjortetakolie, elastikker, en udslidt herreundertrøje (der ikke behøver være nyvasket) og gummihandsker.

Hjortetakolie-12

Undertrøjen klippes i strimler, der vikles rundt om blomsterpindene som væger, og fastgøres forneden med en elastik.

Hjortetakolie-13

Dernæst dyppes vægerne i hjortetakolien. Her kommer gummihandskerne ind i billedet som en absolut nødvendighed. Hjortetakolie lugter stygt, og lugten bliver siddende i huden længe. Så kan man personligt skræmme ikke alene rådyr men også både hunden og ægtemanden væk.

Hjortetakolie-14

Pindene stikkes i jorden rundt om i køkkenhaven, så der dannes et duftskjold i rådyrnæsehøjde. Duften skal friskes op med nogle ugers mellemrum. Det virkede super godt sidste år, da min søde nabo forærede mig olien, efter at rådyret havde forgrebet sig på rødbederne. Det virker forhåbentlig lige så godt igen i år.

 

Previous

Syren safari med syren limonade

Next

Drivhuset kalder på chili og peber

1 Comment

  1. Hej Lotte vi har også gennem flere år haft rigtig god erfaring med at bruge hjortetaksolie. Så kan klart anbefales til at holde rådyrene lidt på afstand.

    MVH
    Niels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén