Haveglæder, tips og tricks

Prydgræssernes storhedstid

Calamagrostis acutiflora Overdam-6Jeg er ret vild med at bruge prydgræsser i havens bede. Den lethed de mestrer, og de linjer, de tegner, er sådan et fint supplement til både stauder og buske. Som nu fx sandrørhvene, Calamagrostis x acutiflora ‘Overdam’, der for så vidt er færdig og afblomstret for i år, men ikke på nogen måde tager sig af det. De høje aks farves gyldne i efterårssolen og er et helt igennem dejligt syn.Miscanthus sinensis Morning Light-6I det gule bed, der faktisk er mere gult end nogensinde med sydbøgens gule høstfarver og gul frøstjernes ditto, lyser den finstråede elefantgræs, Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ smukt og sølvfarvet op endnu næsten uberørt af det fremadskridende efterår.Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne-27Den nære slægtning Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ er til gengæld alt andet en uberørt. Den er ved at køre det helt store show af. Sådan så den ud i mandags…Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne-28… og sådan ser den ud i dag. Jeg ved af erfaring, at showet fortsætter langt ud på vinteren. Næste nummer er, at aksene kommer til at stå som sølvfarvede støvekoste, når vinteren sænker sig over haven. Så ja, jeg er rigtig glad for græsserne og synes, de burde være meget mere udbredt i de danske haver.

Previous

Plantetilskud fra genboen

Next

Årets sejeste krukker

7 Comments

 1. Hvor er de smukke. Jeg har selv en del græsser i min have og kan ikke få nok af dem, elsker når de står og svejer i vinden.

 2. Tak for de fine billeder. Jeg går selv med tanker om at plante græsser i haven, og dine billeder understreger fint virkningen.

 3. Jeannie Vogt

  Du har fuldstændig ret, græsser burde være mere udbredt, men jeg synes det er svært lige at se hvilke der gør sig bedst hvor. Desuden skal jeg også lære noget om hvordan græsserne breder sig før jeg planter dem i bedene, men det kan jeg vel også lære 🙂

 4. Jeannie Vogt

  Det tror jeg at jeg gør, jeg har dog denne sommer købt en potte med en græs art der er grøn med hvide kanter. Ganske køn, men ikke så stor og jeg ved ikke hvor stor den bliver, men det opdager jeg jo nok 😀

 5. Niroza

  Jeg synes, det er lidt uoverskueligt at planlægge et græsbed ( højde, farve, hårdførhed), da der er et utal af spændende græsser. Kan du foreslå en sammensætning til ca. 6 m2 ( størrelsen er ikke så afgørende) til et delvist skyggested mod syd?

  • Jeg synes egentlig, at prydgræsserne gør sig bedre sammen med andre stauder end i et egentligt græsbed. Så kommer deres ynde bedre til sin ret, synes jeg. De forskellige sorter af finstrået elefantgræs er nemme at få succes med, så det er et godt sted at starte.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén