Haveglæder, tips og tricks

Potteroserne gi’r en ekstra omgang

Rosa RosAroma-8Sidst i april plantede jeg nogle krukker til med potteroser for at skabe lidt hygge i drivhuset. Roserne holdt dejligt længe takket være de lyse, kølige forhold og da det blev lunere i vejret, blev krukkerne flyttet ud under åben himmel, hvor de blomstrede videre.

Rosa RosAroma-9Da blomstringen sluttede, begyndte roserne at skyde, så de fik lov at blive stående. Fine røde skud fik den lækre, lyserøde Rosa ’RosAroma’, der dufter så dejligt. Dem gik jeg og glædede mig over, lige til en morgen, hvor smilet blegnede. Der havde været natligt besøg i haven. Et sultent rådyr havde simpelthen guffet alle topskuddene i sig.

Rosa RosAroma-10Men nu viser det sig faktisk, at rådyret gjorde mig en tjeneste. Roserne blomstrer nemlig igen og takket være den veltimede knibning, er de tætte og buskede og har masser af knopper. En anden krukke med potteroser, som rådyret overså, står også i knop, men planterne er meget mere ranglede, fordi de ikke blev knebet. Rådyrets opskrift på succes med krukkeroser vil blive fulgt fremover her i haven J

 

Previous

Kærtepileurt klarer det hele

Next

Den første blåbær høst

1 Comment

  1. Finn Colmorn

    Jeg har også haft hjælp af rådyrene, til beskæring af de unge æbletræer, dyrene var bare ikke dygtige nok, de troede, at man skulle tage grenen i munden, og så rive bidden af, med det resultat, at et stort stykke af barken, hver gang, blev revet af grenen, da jeg blev træt af det, gik jeg morgen og aften gennem stykket med frugttræer, for at vise min utilfredshed, den ene aften mødte jeg bukken, der tog flugten ned mod marken, og overså hegnet, der holder mine får ude af bevoksningen, og brækkede nakken. Bukkejagten var lige gået ind, så det var valget mellem pest eller kolera, efter at den havde hængt et stykke tid, spiste jeg “æblerne” med velbehag ;o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén