Haveglæder, tips og tricks

Plantetilskud fra genboen

Perovskia atriplicifolia LIttle Spire-200Her er min søde genbo i sin have. Hun er lige så pjattet med stauder, som jeg er, og har nogle meget smukke staudebede med en gennemtænkt farveholdning. Hun er også kompromisløs. Er der plantet noget, der ikke spiller sammen med helheden som planlagt, bliver det gravet op. Det kan min have så profitere af. Perovskia atriplicifolia LIttle Spire-201Senest har tre fine eksemplarer af russisk salvie, Perovskia atriplicifolia ‘Little Spire’ krydset vejen. Mens den blå nuance var for kold hos Ditte, kan planterne gøre gavn i mit blå bed, der trænger til fornyelse og struktur, før anarkiet tager overhånd. De tre planter blev i første omgang plantet sammen i håbet om, at de hurtigt vil blive til en flot og fyldig busket sag. Det er nemlig det, der mangler i bedet, hvor jeg vist har fået plantet lige lovligt mange forskellige planter. Heldigvis er Ditte liebhaver til nogle af mine mange selvsåede, lysegule skabioser, Scabiosa ochroleucra, så planterne krydser vejen i begge retninger.Park der Gärten 15-6Inspireret af et sommerbesøg i Park der Gärten i tyske Bad Zwishenahn har jeg fået mod på at supplere de blå og lilla nuancer i det blå bed med limegrønne. Så da jeg fandt en druehyld med limegrønne blade, Sambucus racemosa ‘Lime’, i det lokale havecenter, var jeg ikke sen til at slå til. Den kom også i jorden, nu der var gang i oprydningen. Glæder mig til næste haveår, når det vil vise sig, om fornyelserne virker, eller der skal flyttes yderligere om. Det er jo derfor, staudebede er så dejlige: Lykkes det ikke i første runde, gør det nok i anden … eller tredje 🙂

Previous

Blomsterkarsens genopstandelse

Next

Prydgræssernes storhedstid

2 Comments

  1. Hvor herligt at din nabo ikke er en af dem, der gavmildt lade skvalderkålen brede sig over i din have under hækken.

  2. Jeannie Vogt

    Billedet med de blå,lilla og lime farver er usædvanligt flot. Det er farver der spiller rigtig godt sammen. Med hensyn til skvalderkål, som Marie nævner, så har jeg, skør som jeg af og til kan være, købt og betalt for skvalderkål på en planteskole !!!!!!! Til mit forsvar er det en flot broget skvalderkål, som får en stor spand at boltre sig i. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén