Haveglæder, tips og tricks

Plantebord med lys og indlagt varme

Sidste år designede og byggede min handyman ikke alene et drømmedrivhus helt fra bunden men også et plantebord med indlagt varme i håbet om at få aflastet vindueskarmene i forårsmånederne. Designet ses her. Nu er installationen blevet yderligere optimeret med et ekstra lille drivhus til at sætte oven på bordet i forspiringssæsonen, så varmen i bordpladen ikke bare forsvinder op i den blå luft. Både tag og front kan åbnes, så for meget varme og fugt på varme dage kan slippes ud. Det lykkes nogenlunde at holde temperaturen på 14-15 grader om dagen.Ydermere er de vækstlyslamper, jeg investerede i til vindueskarmen sidste år, nu installeret som vækstlys i kippen på minidrivhuset i stedet. Det plantebord er jo nærmest ved at udvikle sig til et helt plantelaboratorium 🙂 🙂 🙂 Gæt hvem der er glad og i fuld gang med at så en hel masse… Læs mere om lamperne her.

Der er absolut ingen tvivl om, at de forspirede sommerblomster også er meget glade for de nye forhold. Her passer temperatur og lysniveau meget bedre sammen, end de gør i vindueskarmen, hvor der som regel er for meget varme og for lidt lys især på en grå og tåget dag som i dag.Også operation forspiring af læggekartofler er flyttet ud i drivhuset, hvor spirerne udvikler sig helt perfekt.Det er lidt sjovt at se, hvor stor betydning lys har for, hvordan forspiringen forløber. Til venstre den potte med papegøjeamarant, Amaranthus tricolor ‘Red Army’, der løb fra mig i mørket på gulvet i badeværelset, til højre potten med forspirede frø af anden omgang, der fik lys, så snart de var spiret. De ranglede planter bliver aldrig til ordentlige udplantningsplanter, men det tegner lovende for hold 2, der snart skal prikles.

Previous

Nyt design til drivhusbelægning med hjælp fra niecen

Next

Brønddæksel med krukker og matchende sommerfugl

6 Comments

 1. n

  Er der lige en her, der er misundelig!!!
  Tillykke med det nye arbejds/spirebord. Det er meget flot.
  KH Nina

  • Lotte Bjarke

   Hej Nina
   Nu er det jo ikke pænt at være misundelig, men jeg kan godt forstå det 🙂 Jeg er bare så glad for plantebordet, og gemalen er det same, for det har virkelig taget trykket af vindueskarmene 🙂
   Mange hilsner Lotte

 2. Karen Monies

  Virkelig flot plantebord! Du siger bare til hvis din mand vil sætte det i produktion!!

  • Lotte Bjarke

   Hej Karen
   Det skal jeg lade gå videre. Men du må nok regne med at have ham på kost et par dage. Betonbordet er så tungt, at det skal laves på stedet.
   Mange hilsner Lotte

  • Lotte Bjarke

   Hej Maria
   Tak for sidst – jeg øjner en ny karrieremulighed for gemalen 🙂
   Kærlig hilsen
   Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén