Haveglæder, tips og tricks

Pjattet med prydløg

Allium Mount Everest-35En af sidste års største succeser her i haven var de store, dejlige, hvide blomsterbolde af turkmensk prydløg, Allium stipitatum ‘Mount Everest’. Stor var skuffelsen derfor, da de ikke som forventet kom myldrende frem igen i dette forår. En enkelt satte blomst, et par andre kom med blade og de fleste dukkede aldrig op. Den situation kommer ikke til at gentage sig næste år, for nu bliver der lagt friske løg.Allium nigrum -2Det er jo i det hele taget højsæson for at lægge løg af prydløg nu, hvis man ikke at risikere, at de tørrer ud under den tynde skal. Jeg er ret pjattet med prydløgenes elegante blomsterbolde, så der kommer en masse forskellige slags i jorden. De små løg af middelhav prydløg, Allium sphaerocephalon, lagde jeg også en del af sidste år, men det var kun et fåtal, der ikke blev spist af sultne mus. Nu har naboen heldigvis fået en sulten kat, så forhåbentlig er det tyndet så meget ud i musebestanden, at mine prydløg får lov at være i fred.Allium nigrum-1Allium nigrum har jeg ikke prøvet før. At dømme efter posen ligner de en lidt mindre udgave af Allium ‘Mount Everest’, så dem glæder jeg mig også til.Allium oreophilum-1Endnu et førstegangsbekendtskab bliver rosenprydløg, Allium oreophilum, som jeg ikke kunne stå for, da jeg besøgte et hollandsk havecenter i august. Hvis billedet på posen taler sandt, bliver de et godt bekendtskab, omend der nok ikke kommer nogen blomster ud af det sneglehus, der havde sneget sig med i løgposen.

Previous

Novemberkaktus i september

Next

Gråskimmel under observation i drivhuset

1 Comment

  1. Jeannie Vogt

    Jeg havde Mount Everest for første gang dette forår og jeg var også så begejstret at jeg har købt flere løg jeg skal sætte nu i år. Nu er jeg så spændt på om løgene fra dette forår bliver væk næste år som dine 🙁 Jeg har desuden købt flere af nogle af de lilla, jeg kan ikke lige huske sorten, derudover har jeg diverse narcisser, hyacinter og tulipaner jeg også skal finde plads til. Jeg synes der er forsvundet en del af mine gamle pinseliljer med den dejlige duft, så der bliver sat 50 løg af dem i år, så skal jeg ikke undvære dem i årene fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén