Helt Hen i Haven

Pelargonier med duft, ynde og overraskelser i ærmet

Her kommer lige en lille reklame for pelargonier 🙂
Pelargonier hører til de absolutte klassikere, når det gælder planter til krukker. Faktisk er de så meget klassikere, at deres popularitet strækker sig væsentligt længere tilbage end den nuværende og langvarige trend, der får os allesammen til at dyrke planter i krukker. Der havde hobet sig en pæn portion lækre planter op i mit drivhus, der som følge af det omsiggribende arbejde med at få plantet alle de forspirede sommerblomster ud, har været stillet i venteposition. Men nu skulle det være, så weekendprogrammet her på matriklen har stået på tilplantning af krukkerne efterfulgt af en betydelig mokken rundt for at få dem placeret på passende vis.

Krukkegruppe med pelargonier og andet godt

En af de krukkegrupper, der trængte til en opfriskning i anledning af sommervejret, var den omkring plantebænken på terrassen. Hornviolerne, der ellers har klaret sig fantastisk, havde fortjent en afløsning, og her kom et blandet udvalg af de fineste pelargonier så ind i billedet. De er blevet kombineret med diverse krydderurter i krukker, der står og venter på, at datter Anne overtager sin nye terrasse. Krydderurterne fungerer fint som pauseplanter mellem de blomstrende. Dermed er det en velduftende gruppe, der er kommet på plads, for den indeholder også duftpelargonier eller duftgeranier, Pelargonium graveolens. Dem planter man ikke så meget for blomsternes skyld, men fordi de har andre andre egenskaber og overraskelser i ærmet. Bladene dufter dejligt ved den mindste berøring, og den citrusagtige duft siges at kunne holde myg på afstand. Det bliver vi glade for, når de lunde sommeraftner forhåbentlig kan nydes på terrassen.

Engelsk pelargonie, Pelargonium x grandiflorum

Er der pelargonier, der til gengæld kan det der med at blomstre helt overdådigt, så er det engelske pelargonier, Pelargonium grandiflorum og krydsninger heraf. De har ikke så store blomster som traditionelle pelargonier, men til gengæld har de umådelig mange af dem, og blomstrer igen og igen hele sommeren. Blomsterne er typisk tofarvede som her en ret vellykket kombination af lyserød og kirsebærfarvet.

Japansk myrte, Cuphea 'Pink Shimmer'

De helt klassiske Dr. Ingrid pelargonier, Pelergonium zonale, er der selvfølgelig også blevet plads til på bænken. Den gør ikke så meget væsen af sig endnu, men det skal nok komme. Her ses den i godt og matchende selskab med japansk myrte, Cuphea 'Pink Shimmer', der også er en af sommerens supergode krukkeplanter. Det hele bindes sammen af pletter i luften, Muehlenbeckia complexa, der med de lange trådformede stængler med bittesmå, runde blade hører til mine yndlingspauseplanter i enhver krukkekombination. De er grønne næsten hele året rundt, så de kan som regel bruges igen og igen og...

Jeg har fået planterne fra Pelargonium for Europe, Nature to the People og Gartneriet Pedersen.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved