Haveglæder, tips og tricks

Palmekål i fennikel sky

Brassica Nero di Toscana-20Det lyder som en fancy ret på en smart restaurant, men det er det nu ikke. Palmekål i fennikel sky er det syn, der møder mig, hver gang jeg med nærmer mig køkkenhaven stålsat besluttet på, at nu skal der ryddes op, så vi kan komme videre. Og så bliver det jo ikke til noget med oprydningen…Foeniculum vulgare-18Fennikel planterne, Foeniculum vulgare, har for længst overskredet sidste salgsdato for så vidt angår den spiselige knold. Kæntret temmelig meget er de høje planter også, og palmekålen gør sit for at støtte dem. Men den store sky af citrongule skærme, der ligger over køkkenhaven, den er ikke til at stå for.

Brassica Nero di Toscana-18Palmekål, Brassica ‘Nero di Toscana’ er også ved at se lidt laset ud men ligner til gengæld mere end nogensinde små palmer, fordi de nederste blade er faldet af. Bladene har en helt fantastisk struktur og farve, og de midterste kan stadig spises – hvis man altså nænner at høste dem.

Previous

Fifty shades of pink

Next

Gode overraskelser i oktober

2 Comments

  1. Jeannie Vogt

    Dejligt syn 🙂

  2. Nej, hvor er det også flot, det kan man da heller ikke rykke op – ikke endnu. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén