Haveglæder, tips og tricks

Påskeklokker ved juletid

Påskeklokkebedet-3Mens juleroserne, Helleborus niger, der var meget tidligt i gang i år, er ved at se lidt slidte ud, er påskeklokkerne, Helleborus x orientalis, tyvstartet. Det opdagede jeg lige ved at tilfælde, da jeg gik og glædede mig over, at påskeklokkebedet takket være påskeklokkernes vintergrønne blade, tager sig frodigt ud, selv om det er vinter.Helleborus hyb-2Nede under de mørkegrønne blade er foråret i fuld gang. Blomsterknopperne pibler op af jorden, så man bliver helt glad inden i. En ting er, at julen varer lige til påske… Men at påsken begynder ved juletid, det er da noget nyt…Helleborus hyb-1Jeg plejer at se blomsterknopperne som et tegn til, at de gamle blade skal fjernes, men jeg tror nu, jeg vil vente en måneds tid. Vejrudsigternerne ser lidt truende ud, så jeg synes, de spæde blomsterknopper skal beholde deres beskyttende grønne dyne lidt endnu.

Previous

Staudestøtte naturel 2.0

Next

Havens bedste genbrugsplante

2 Comments

  1. Alle vores påskeklokkeknopper bliver spist – nok af mus. Øv!

  2. Jeannie Vogt

    Nogle af mine er også langt fremme, det er nu mest de hvide med prikkerne der er mest modige, men de mørke kommer nok også snart. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén