Haveglæder, tips og tricks

Nyt køkkenhave layout

Køkkenhave 15-1

Endelig blev det tid til at komme lidt i gang i køkkenhaven. Ansporet af sidste års eksperiment med at så i buer i stedet for i lige rækker, er jeg nået frem til, at et nyt layout skal prøves af. Takket være det nyanlagte sneglefri salatbed behøver jeg ikke spare helt så meget på pladsen, som jeg plejer. Derfor bliver det mere enkelt i år med halvcirkler afbrudt af to diagonale, trampede stier. Designet betyder lige som sidste år, at der er “rækker” af forskellig længde, så der kan sås i mænger der svarer til behovet for de enkelte grønsager.

Allium porrum-215

Stikløg og porer er noget af det, der kræver meget plads her i haven, og noget af det første, der kommer i jorden. Porrerne bliver plantet i en lille grøft, så der kan muldes jord op omkring dem efterhånden. Vi vil jo gerne have dejligt lange hvide skafter.

 

Køkkenhave juli-1

Der er også blevet sået, salat, gulerødder, rødbeder, spinat og lidt blomster til at plukke af, og salatbedet er blevet sået til med diverse bladgrønt. Med tilbørligt hensyn til, hvad der bliver hvor højt, selvfølgelig. Grønsagerne skal jo så vidt muligt ikke komme til at skygge for hinanden. Nu glæder jeg mig til de blide morgenstunder midt på sommeren, hvor man kan nyde frodigheden i det lækre morgenlys. Og jeg er spændt på, om årets buer virker efter hensigten, så det bliver lige så hyggeligt som sidste år 🙂

Previous

Forårsnektar på frokostmenuen

Next

Store-flyttedag for småplanter

6 Comments

 1. Jeannie Vogt

  Hej Lotte, har du allerede sået de grøntsager du nævner og kan du undgå at løg og porrer går i stok hvis de får for meget kulde her i April ?

 2. Det skal nok blive flot, ser lovende ud 🙂

 3. Hej Jeannie
  Ja, de nævnte grønsager er sået, og løg og porrer ligeledes i jorden. Måske endda lidt senere end normalt …og jeg har aldrig haft nævneværdige problemer med stokløbere.
  Mvh Lotte

 4. Jeannie Vogt

  Fint, tak skal du have Lotte.

 5. Nanna Flindt Kreiner

  Hej Lotte, jeg er haveejer på tredje år og så et link til din blog på Claus Dalbys blog. Og hvor har jeg glæde af at læse om din have! Jeg har investeret i en pottemager, så jeg slipper for bøvlet med de små såbakker, der let revner og er besværlige at håndtere.

  Og nu dette billede af køkkenhaven, som gør mig meget misundelig! Hvor ser det fint og indbydende ud. Gid jeg havde plads til noget lignende i min lille have.

 6. Hej Nanna
  Dejligt, du synes om det. Jeg hygger mig meget med at skrive om haven 🙂 Måske kan du regne noget ud til din lille have. Fidusen ved at gøre noget andet, end det man plejer, kan nogen gange være både pladsbesparende og spændende 🙂
  Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén