Haveglæder, tips og tricks

Nyt haveår forude med åben have i august

Her på årets næstsidste, uendeligt grå dag er det godt at lune sig ved tanken om, at der er et nyt haveår forude. Mens corona’en sætter sit præg på vores verden og hverdag, har vi da i det mindste haven at hygge os i, boltre os i og lade stå til i. Indrømmet, den ser ikke så tillokkende ud lige i dag, men derfor kan man jo godt drømme havedrømme, planlægge nye, store og vilde projekter og gå amok i frøindkøb.

Skærehaven gav blomster til et hav af buketter i 2020. Der er helt sikkert genvalg i 2021.

Det gør jeg så til fulde, og for at få lidt farve på havedrømmene har jeg taget en rundtur i fotoarkivet fra august måned. Vi har nemlig besluttet, at vi i år holder åben have den 7. og 8. august, når stauderne, græsserne, skærehaven og det nye eksotiske hjørne forhåbentlig står i fuldt og flot flor. De er nye projekter i støbeskeen, men mere om dem senere. Her kommer foreløbig en lille billedkavalkade fra haven i august i år. Med et nyt haveår forude, vækker de ikke bare minder hos mig men også en masse håb for, at 2021 på alle måder bliver bedre end 2020.
Jeg siger tusind tak til alle jer, der følger årets gang i haven her, og ønsker alle et godt nytår med lykke, kærlighed og fantastiske haveoplevelser.

Jeg glæder mig til igen at kunne sætte mig på terrassen og falde i staver over udsigten

Og jeg glæder mig til at kunne høste friske grønsager i køkkenhave og masser af tomater i drivhuset.

Det bliver også godt at komme i gang med den evige krukkerokade, så krukkegrupperne rundt om i haven, blødgør belægninger og skaber hygge.

Det nyanlagte eksotiske hjørne af haven overraskede med sin store frodighed i 2020. Nu bliver det spændende, hvordan de eksotiske vækster klarer vinteren.

Åh, hvor jeg glæder mig til at sidde her, med biernes summen i og sommerfuglene flagrende om ørerne.

Drivhuset har vi aldrig brugt så meget som i år med al den hjemmetid, vi har haft. Tilbygningen og brændeovnen forlængede sæsonen i månedsvis.

Japansk asters, Aster ageratoides ‘Harry Schmidt’

Læs mere om åbne haver på Haveselskabets hjemmeside. Mere information om haven her, åbningstider og så videre finder du lige her.

 

 

Previous

Gode, grønne julehilsner til alle jer havefolk derude

Next

Vinterblomstrende buske og stauder spreder haveglæde

6 Comments

 1. Jørgen Selchau

  Godt Nytår!

 2. Karen Engsig-Karup

  Kære Lotte!
  Du har inspireret til mange skønne stauder og krukker i min have, så jeg glæder mig også som et barn til juleaften til, at det hele begynder at skyde og blomstre igen.
  Det har knebet med at få ryddet op og væk til vinter, fordi jeg i november fik smadret et par ledbånd i min ene fod. Men hvis bare frosten vil vente et par uger endnu, så når jeg det forhåbentlig alligevel 🙂
  Rigtig Godt Nytår til dig og din familie og tak for det forgangne!
  Kærlig hilsen
  Karen

 3. Lis Madsen

  Hej Lotte.
  Det var dog nogle lækre sommerbilleder, næsten ikke til at forestille sig, at haven igen bliver grøn og fyldt med blomster.
  Når vi når til august 2021, hvor du holder åben have, ser verden forhåbentlig meget bedre ud.
  Kh Lis

 4. Sanne

  Min have ser også trist og grå ud – meeeeen det hjælper på humøret, at der allerede nu er små, grønne spirer, der stikker op! Om en måned er mit indgangsbed dækket af vintergækker 🙂
  Tak for de flotte billeder. De er til stor inspiration!

 5. Datoen for Åben Have er noteret. Så må vi se om vi også får tid. Jeg kan se på dine billeder, at der er flere ting som jeg gerne vil se “live”.

 6. Godt nytår og tak for dine mange gode indlæg.
  Hilsen Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén