Krukke kombination-8

Det gode ved at dyrke planter i krukker er, at man så også kan have kan have planter på flisearealer og lignende. Desuden er det en dejlig fleksibel haveform, hvor man kan eksperimentere alt det med farver og former, man orker. Dur det ikke, kan krukkerne jo bare omgrupperes. Det er godt nok lidt tungt og bøvlet, men det opvejes af hyggen. Det samme gælder den uafladelige vanding, der skal til, når planterne dyrkes i krukker i stedet for i jorden, hvor de selv kan hjælpe til med at skaffe vand.

Oxalis triangularis-1

Den nyeste krukkegruppe flankerer gangarealet mellem huset og annekset, hvor der ikke er meget farve normalt. Det er der nu, for der er både orange, lilla, dybt røde og sølvgrå nuancer i spil i krukkerne. Lidt vildt men også lidt wow, synes jeg. Jeg er fx ret fascineret af sommerfuglekløver, Oxalis triangularis, der har decideret violette blade. Den kan blive til rigtig meget hen over sommeren, siger erfaringen.

Hydrangea Gemini-1

Almindelig hortensia, Hydrangea macrophylla ‘Gemini’ bidrager med et spændende farvespil i violette og grønne nuancer.

Kalanchoe Queen Outdoor-1

Lysende orange sibirisk valmue, Papaver nudicaule, og ditto Kalanchoë til krukkebrug, Queen Outdoor Kalanchoë sætter prikken over i’et.