Haveglæder, tips og tricks

Ny trappe trin for trin

Trapperenovering-3Trappen, der går fra indkørslen op til fordøren, har længe været lidt af et problembarn her i haven. Dvs trappen var der nu ikke noget galt med, men kanterne var noget af et morads, og den gamle stensætning var ved at skride endegyldigt fra hinanden.Trapperenovering-2Men så skete der pludselig noget hen over forårets feriedage… Træer blev fældet, sten og jord i store mængder flyttet, og stille og roligt materialiserede en ny trappe sig. Den tager et sving den anden vej, så forløbet over til annekset bliver mere naturligt.Trapperenovering-4Projektet var vist ikke helt fintænkt fra starten men udviklede sig efterhånden som handyman’en arbejdede sig frem. Jeg er ret glad for resultatet, der virkelig har gjort en forskel. Nu skal der bare plantes en masse som blød kontrast til de hårde sten. Det er også tanken, at der skal transplanteres trædebregner ind mellem chaussestenene til at holde på fugesandet og gi’ det hele et lidt mere rustikt udtryk. Sedum dasyphyllum Major-1I første omgang er der blevet plantet forskellige stenurt langs kanten i håbet om, at de kan væve en flot, grøn, bunddækkende mosaik og holde lidt på jorden. Der findes så mange sjove stenurt arter som fx pyrenæisk stenurt, Sedum dasyphyllum ‘Major’, med blågrønne, sukkulente blade.

Previous

Det spiselige staudebed tager form

Next

Rundbarbering af buksbom

4 Comments

 1. Det ser godt ud 🙂 Er selv igang med at anlægge stier, og trapper i vores nye have. Tungt arbejde, men det lønner sig.

  • Lotte Bjarke

   Hej Morten
   Ja, man får lange arme, men resultatet er det hele værd. Spændende med jeres nye have 🙂
   Mvh Lotte

 2. Henrik Eriksen

  Hej Lotte.
  På en tur igennem bloglandskabet fandt jeg din velskrevne blog. Så jeg melder mig under fanerne, sikke mange gode indlæg du får skrevet. Det er en svær opgaven, men da indtil nu sprudlende, ren havepassion. Dagens trappeprojekt er velkonstrueret, det skal nok holde mange år, selv med vores bevægelser i frost og tø.
  Henrik fra http://www.minfranskehave.dk

 3. Lotte Bjarke

  Hej Henrik
  Tak for din hilsen og velkommen under fanerne. Din blog ser også fin ud – den vil jeg hygge mig lidt med senere 🙂
  Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén