Haveglæder, tips og tricks

Ny Primula ‘Elle’ i godt selskab i drivhuset

Det milde vintervejr betyder, at der er alle muligheder for at snuppe lidt forskud på foråret under drivhustaget. Forårsbebuderen Primula ‘Elle’ er ikke kun en stueplante. Som vejret arter sig lige nu, er den også alle tiders drivhusplante, ligesom de mange andre Primula, der fås lige nu.

Ja, ja, ja. Jeg ved det godt. Det er alt for tidligt at tro, det er forår, for der kan jo både komme sne og frost og fimbulvinter i næste uge. Men lige nu er det altså mildt (og vådt og blæsende), og så skal fremtidsudsigterne ikke forhindre mig i at nyde nuet og få forårsfornemmelser under drivhustaget. En række kulde- og ikke nødvendigvis frosttålende planter har taget opstilling på plantebordets hylde, og det bidrager i høj grad til forårsstemningen, når jeg går der og nørder. Bliver det koldt, må de komme ind i stuen. Forrest i billedet er det den nye Primula ‘Elle’, der er kommet i godt selskab.

Primula ‘Elle’

Primula ‘Elle’ er ny fra Gartneriet Pedersen. Den er i mine øjne usædvanligt lækker med sine dobbelte, snehvide blomster, der i udspring næsten ligner rosenknopper.

Trifolium ‘Alexia’

Men Primula ‘Elle’ er ikke den eneste plantenyhed i forsamlingen. Den fine hvidkløver, Trifolium ‘Alexia’ blev introduceret sidste sommer af Gartneriet Råhøj, der har forædlet sig frem til sorten og opkaldt den efter den hollandske prinsesse Alexia. Det er en vinterhårdfør plante, der har det superfint i drivhuset lige nu, hvor den brillerer med sine næsten sorte blade med grøn rand og pink farvetegninger.

Vibeæg, Fritillaria meleagris

Apropos farvetegninger, så har årets første – men utvivlsomt ikke sidste – vibeæg, Fritillaria meleagris, også sneget sig med i paraden af dejlige forårsblomster i drivhuset. Min fascination af de vitterligt ternede blomster stopper aldrig. Jeg har masser i haven, for hvert år debuterer de som krukkeplanter i det tidlige forår for efterfølgende at blive plantet ud i haven. De er supergode som genbrugsplanter, for de etablerer sig trofast i min sandende havejord.

Indlægget indeholder nok lidt reklame, men jeg kan stå fuldstændigt inde for anprisningerne 🙂

Previous

Helårshaven på højen blomstrer lystigt

Next

Foråret begynder med primula og perlehyacinter

2 Comments

 1. Jeg har også lige købt sådan en primula. Fabelagtige blomster. Nu ved jeg, at den hedder Elle.
  Hilsen Lisbeth

  • Lotte Bjarke

   Hej Lisbeth
   Den er bare så lækker. ret passende navn, synes jeg, så fin og feminin den er 🙂
   KH Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén