Haveglæder, tips og tricks

Nu skal tomathøsten sikres

Lycopersicon esculentum-38Der er fuld gang i tomatproduktionen i drivhuset, hvor planterne bugner af tomater i alle størrelser og farvenuancer. Så nu er det nu, det gælder om at sætte sin grådighed på standby og lade fornuften råde. Der er jo optræk til langt, langt flere tomater, end planterne på nogen mulig måde kan nå at modne på den trods alt korte, nordiske sommer.

Lycopersicon esculentum-39Frem med saksen altså, og af med toppen, selv om det gør ondt langt ind i gartnerhjertet. Men hvis planten får lov at blive ved med at blomstre og sætte nye frugter, går det hårdt ud over dem, der allerede er ved at modne.

Lycopersicon esculentum-42Det ser noget amputeret ud, men det er trods alt bedre, at planterne kan bruge deres energi på at modne de frugter, de kan nå, inden det bliver for koldt til tomatproduktion.

Lycopersicon esculentum-40Jeg kan dog ikke helt styre mig… Der er jo ret beset langt flere tomater, end vi kan spise. To planter får lov at vokse videre lidt endnu, for det kunne være så sejt, hvis de sidste tomatklaser hang ned fra drivhusloftet. Skuddene er fæstnet til wiren med små hårspænder, der tidligere har holdt orkidestængler på plads. Nu må vi se, om det lykkes at holde tomatplanterne i gang.

 

Læs også: http://helthenihaven.com/2015/08/18/tomater-med-groenne-nakker/

 

Læs også: http://helthenihaven.com/2014/08/09/tomatprojekt-pa-en-regnvejrsdag/

Previous

To do listen vokser

Next

Skærmplanternes anden ungdom

1 Comment

  1. Jeannie Vogt

    Jeg sørger altid for at få rigeligt med grønne tomater til sidst, jeg er nemlig vild med syltede grønne tomater, de smager pragtfuldt på en leverpostejmad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén