Haveglæder, tips og tricks

Nu rødmer haven

Aronia melanocarpa-5

Efteråret er gult og gyldent i haven, men det er også rødt og orange. En blandt flere gode grunde til at der blev plantet surbær, Aronia melanocarpa, på den skrænt, der i foråret blev ryddet for vildsom beplantning, er buskens fantastiske høstfarver, der topper netop nu. Jeg glæder mig, til de tre buske får lidt mere volumen med årene. Det bliver altså flot, og så bliver er også lidt ekstra godt til fuglene.

Echinacea purpurea-58

Det er ikke kun buske og træer, der kan noget med efterår. Purpursolhat, Echinacea purpurea, er fascinerende at følge i sit smukke forfald. Skivekronerne bliver intenst røde og ligheden med et pindsvin slående. Echinatus betyder pigget og Echinoides betyder pindsvinelignende, så det er ikke svært at gætte, hvor navnet Echinacea kommer fra.

Miscanthus sinensis Gracillimus-27

Den finbladede elefantgræs, Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ er endnu en af efterårets stjerner, der netop nu har de lækreste farver. Orange, røde og gyldne er de med varierende intensitet og nuance alt efter, hvordan sollyset rammer. Man kan løbe rundt om tuen i timevis med kameraet, for det er hele tiden som om, billedet bare bliver bedre og bedre.

Previous

Græskar til Mortens Aften

Next

Sydbøg på ret kurs

2 Comments

 1. Ellen Pullich

  Ja, Aronia busken har flotte efterårsfarver, og den giver skønne sorte bær, der er sunde for både fugle og mennesker. Hver morgen drikker vi her i huset en “snaps” Aronia saft.
  Vi tror på, at den bl.a. er gavnlig for immunforsvaret. Aronia Shot fremstilles på Elkærholm.
  Hilsen Ellen

 2. Hej Ellen
  Bærrene er netop en af de andre gode grunde til, at jeg har plantet Aronia. Jeg har faktisk aldrig smagt saft/snaps på Aronia, men et glæder jeg mig til.
  MVH Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén