Foeniculum vulgare-7

Køkkenhaven er ved at være færdig for i år, men der er nu alligevel lidt sommerstemning derude, når regnvejret holder pause. En del af de grønsager, der i princippet burde være ryddet for længst, er nemlig begyndt at blomstre. En af dem er den sidste, overlevende fennikel, der har fået lov at stå, fordi blomsterne er så fine i buketter.

Apium graveolens dulche-1

Det er ikke helt lykkedes at konsumere hele rækken af bladselleri, så også her er blomstringen sat ind. Nu kan man virkelig se, at bladselleri er en skærmplante ganske som fennikel.

Allium porrum-7

Det er lidt til den træls side, at nogle af porrerne har besluttet sig for at blomstre. For en porre med blomst, er der ikke meget ved set med kokkens øjne. Til gengæld bliver blomsten nok en ganske fin løgblomst, og heldigvis er det et fåtal af porrerne, der har fået den ide, for de skulle jo gerne kunne høstes længe endnu.

Brassica raoa chinensis-1

De pakchoi, der blev sået i anden omgang, efter at sneglene havde spist de første, fik vi heller ikke meget ud af. De gik nemlig direkte i blomst og står nu nok så fint med søde, lysegule blomster, som om det var sommer, og viser deres nære slægtskab med blandt andet raps.