Haveglæder, tips og tricks

Narcisser med perfekt timing

 Det er langt fra hvert år, påskeliljerne blomstrer i haven præcist, når påskeferien begynder. Men det gør de i år. I det hele taget kører sæsonen for narcisser i højeste gear. Narcisser er dejligt nemme at have med at gøre. For flere år siden blev der lagt en blandet landhandel af narcis løg bagerst i køkkenhaven med henblik på at have lidt guf til buketter, og de kommer troligt igen hvert år i skøn forvirring.De narcisser, jeg er mest oppe at køre over i år, er den fine, lille krinolinenarcis, Narcissus bulbocodium ‘Spoirot’, som jeg indtil nu kun har prøvet at have i krukker. De er simpelthen helt uimodståelige med blomster som elegante, gammeldags kjoler i en lækker cremet farve. Godt jeg fik lagt løgene i kanten af det hvide bed, for de er ikke mere end 10 cm høje og giver med de smalle, græsagtige blade den fineste overgang mellem plæne og bed.Narcissus ‘Minnow’ er en anden af mine favoritter blandt narcisserne. Den har bittesmå blomster med lange tynde kronrør og en helt flad trompet. Endnu blomstrer den kun i krukkerne, men der er lagt en del løg af den også. De er stærkt på vej mellem påskeklokkerne, der også er helt på toppen til påske i år, så der er noget at glæde sig til.

Previous

Mikro-dræbersnegle i salatbedet

Next

Vellykkede løgkrukker

5 Comments

 1. Karen Friis

  Hej Lotte, tak for din inspirerende blog, som jeg læser med fornøjelse

 2. Karen Friis

  Hov, jeg var ikke færdig. 🌷 På dit foto af narcisser fra 8.april er der et “klatrestativ” med små ærteplanter forneden – eller øh? for det kan da ikke passe?
  Venlig hilsen Karen

  • Lotte Bjarke

   Kære Karen
   Tak for din hilsen. Godt spottet. Det er lige præcis ærter. Prøv at søge på vinterærter i søgefeltet, så får du hele historien 🙂
   Mvh Lotte

 3. Smukke smukke krinoliner! Må jeg spørge, hvor du har købt dem?

  På forhånd mange tak.

  /Mette

  • Lotte Bjarke

   Hej Mette
   Jeg købte løgene i Holland – det nemmeste er nok at finde dem i en netbutik. Jeg kan se, at fuglebjerggaard.dk har den gule sort. Held og lykke med jagten.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén