Haveglæder, tips og tricks

Narcisser i køkkenhaven

Narcissus 16-20Narcissernes storhedstid er begyndt. Alle vegne rundt om i haven, står de i små klynger og lyser op. Jeg planter altid løg fra potter og krukker ud, når de er afblomstret og narcisser hører til dem, der mest trofast kommer igen.Narcissus 16-37I bagerste geled i køkkenhaven kommer en hel parade af narcisser. Der er flere årsager til, at løgene blev lagt der. Først og fremmest for at have noget at plukke af til vaserne uden at skulle bekymre mig om at drive rovdrift på blomsterbedene, der lige er begyndt at se godt ud igen. Blandt andet takket være de mange narcisser. Men for at være helt ærlig også fordi jeg stod med en masse løg med nedvisnede toppe og derfor ikke havde nogen anelse om, hvad der var hvad. Den glade, blandede parade, der blev resultatet, passer fint i køkkenhaven, synes jeg.

IMG_1865  Så nu er sæsonen for havebuketter for alvor skudt i gang. Narcisserne har fået følgeskab af forskellige primula’er, påskeklokker og grene fra blomstrende pil, mirabel og hasselbror i den gule og hvide buket, der spreder dejlig forårsstemning på spisebordet nu.

Previous

Forårsklipning til sommerfuglebusk

Next

Stauder med smukke smykker

4 Comments

 1. Det er da en rigtig fin buket du har lavet, det er skønt med blomster i køkkenhaven allerede nu. Jeg har altid masser af sommer blomster mellem rækkerne i køkkenhaven, tænker også jeg med tiden vil have forskellige Narcisser så der bliver noget at lave buketter her tidlig på året.

  • Lotte Bjarke

   Hej Jeanett
   Tak for din hilsen 🙂 Ja, det er guld værd at have blomster nok at plukke af. Narcisserne vokser helt bagerst i køkkenhaven, så jordbehandling ikke bliver en umulig opgave.
   Mvh Lotte

 2. Finn Colmorn

  Jeg har også “vilde” narcisser, de blander sig meget gerne med min tætte bevoksning af ramsløg, men ingen fare for fejlplukning! Myrerne sørger for at ramsløgene “flytter” sig hurtigere end narcisserne, en have i bevægelse!

 3. Lotte Bjarke

  En have i bevægelse … det var da et dejligt udtryk 🙂
  Go’ weekend.
  Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén