Helt Hen i Haven

Er det mon mosegris, der er synderen?

Netop hjemkommet, euforisk over lækkert havevejr og let om hjertet ved udsigten til en dejlig lang weekend, gik jeg en tur i haven og glædede mig over de begyndende høstfarver og det lækre farvesceneri, de har sat i værk sammen med den røde grønkål, Brassica 'Redbor', der bare bliver mere og mere intens i farven i takt med, at temperaturen falder.Ikke mindst troldnød, Hamamelis x intermedia, spreder glæde omkring sig. Og det ikke bare nu. Det bliver vildere og vildere, og når festfyrværkeriet af farver er slut, står blomsterknopperne allerede på spring klar til at give vinterens bedste overraskelse. En absolut uundværlig busk her i haven.Så var det, at mit blik faldt på den lille, lækre japansk ahorn med det lysende limegrønne løv. Eller på det, der plejer at være den lille lækre. Den har ikke fået høstfarver. Den er simpelthen visnet. Det er slet ikke i orden.Euforien er hermed afløst af en mindre charmerende sindstilstand. For da jeg trak lidt i planten, fulgte den med op. Roden er brutalt gnavet over. Så nu spørger jeg panelet. Er det mosegris, mus eller måske en bæver :-), der har været på spil? Jeg har ikke erfaring med mosegris, men der er de seneste år sporadisk forsvundet en ellers veletableret plante hist og pist. Ja, og masser af tulipanløg. I foråret var det min højt elskede finstrået elefantgræs, det gik ud over. Der var intet tilbage under jorden. Så nu må jeg undvære dens flotte høstfarver 🙁

Jeg gider simpelthen ikke ha' mosegris. Så er det sagt. Jeg har oven i købet lige plantet den her smukke, efterårsblomstrende busk i samme bed. Kyskhedstræ, Vitex agnus-castus, hedder den. (Frøene blev i oldtiden brugt til at hæmme sexualdriften, forlyder det). Fælden er sat, men det plejer ikke at hjælpe et klap. Måske skal jeg bruge familieformuen på kejserkroneløg, der siges at kunne holde mosegris på afstand. Gode råd modtages gerne. Desværre er kommentarfeltet på bloggen stadig forsvundet og lader sig ikke uden videre genskabe, men der kan kommenteres direkte fra nyhedsmail'en eller på helt hen i havens Facebook side. På forhånd tak og god weekend derude.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

6 Replies to “Er det mon mosegris, der er synderen?”

Hej Lotte
Havde mosegris sidste år. Prøvede mange ting som feks sonder der sender ud lyd og vibrationer. Til sidst købte jeg en plastikfælde fra Supercat. Fik 3 mosegrise samme aften. Lige så snart jeg sat fælden tilbage kom det en ny i den indenfor en time.
Ikke glad for at dræbe dyr men de dør direkte.

Mvh
Niklas

Hej Niklas
Tak for tippet. Det lyder som noget af en succeshistorie. Er Supercat fælderne sådan nogle, der skal ned i gangene eller skal de stå oven på jorden? Skal der madding til og i så fald, hvad bruger du?
Mvh Lotte

Man finder kun èn agang og trykker den ned. Uden madding. Det er guilliotine

Én af deres gange skulle det være. Gerne tæt på et indgangshul.

Her på den anden side af vejen har vi fanget en del mosegrise på smækfælder (de store til rotter), apteret med æble. Men synderne i vores bed er oftest almindelige mus.
kh
Ditte

Hej Ditte
Vi har prøvet at sætte rottefælder, men her er det også musene, der skynder sig at gå i dem. Jeg synes nu, at skadebilledet denne gang, ligner noget, der ville kræve en ret stor mus at forårsage. Men jeg håber, du har ret.
KH Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved