Haveglæder, tips og tricks

Martsviol i nye farver

Viola odorata Miracle Magenta Red-13Almindeligvis er martsviol blå og bly. Men sådan behøver det ikke at være. Den helt skønne serie Viola Miracle byder på martsviol i en hel stribe farver. Her er det Viola Miracle ‘Magenta Red’, der får lov at stå og dufte på bordet i drivhuset.Viola odorata Miracle Clasy Blue-13Man kan næsten høre på det latinske navn for martsviol, Viola odorata, at blomsterne dufter. De farvede sorter dufter dejligt, som violer skal dufte omend ikke helt så intenst som  den vilde model. Undtagelsen er Viola Miracle ‘Classy Blue’, der dufter ualmindelig lækkert.Viola odorata Miracle Bride White-13Sorten Viola Miracle ‘Bride White’ er heller ikke til at stå for. Jeg plantede nogen af sorterne ud i haven sidste år, og de kommer fint igen og breder sig hyggeligt i bunden af staudebedene.Viola odorata Miracle Classy Pink-13Viola Miracle ‘Classy Pink’ har en virkelig fin, klart pink farvenuance, der passer godt i en patineret terra cotta krukke.

Previous

Blidt og blåt til krukkerne

Next

Tyvstart til dahlia’erne

4 Comments

  1. Såå söta! Får försöka få tag på den serien. Jag köpte flera violer i olika rosa och lila nyanser för ett par sedan, från England. Har satt dem i rabatt, i woodland, men de trivs inte alls. Tror dock att störste problemet är att sniglarna gillar dem, så de får liksom inte en chans att riktigt ta sig.

  2. Hej
    Jeg har haft pæn succes med at plante ud og overvintre violerne. De bliver ikke så tætte og buskede som potteplanterne, men de kommer fint igen og kryber rundt mellem stauderne. Sneglene har åbentbart fundet noget mere tillokkende her 🙂
    Mvh Lotte

  3. Jeannie Vogt

    Jeg købte en rosa sidste efterår i en planteskole i Nordjylland, den glæder jeg mig til at se for første gang, jeg har desuden en der hedder “Freckels”, den er hvid med blå prikker, kender du den Lotte ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén