Leucanthemum Broadway Lights-26

Endelig er der rigtig kommet gang i alle havens mange margeritter. Dem er jeg ret vild med, og derfor har der sneget sig rigtig mange forskellige sorter ind i forskellige sammenhænge. Min yndlingssort er nok den sart gule eller cremefarvede Leucanthemum ‘Broadway Lights’, der er enkel, let og rigtig margerit agtig og så alligevel stikker lidt ud takket være den lækre farve.

Leucanthemum Paladin-27

Leucanthemum ‘Paladin’, der har klaret op- og nedgravningen af det hvide bed uden mén, er nu heller ikke så tosset. Også den er meget lig en klassisk margerit, men de ganske let fyldte blomster gør den alligevel til noget ganske særligt.

Leucanthemum Real Glory-2

Leucanthemum ‘Real Glory’ ligner næsten spejlæg, som de store blomster står der med lidt krøllede cremegule skiveblomster og ekstra mange hvide randblomster.

Leucanthemum Real Galaxy-1

Leucanthemum ‘Real Galaxy’ hører til i den pjattede afdeling med sit floffy, krøllede udseende. Margeritterne har alle en stor stjerne her i haven, hvor de tilsyneladende trives rigtig godt med de barske forhold på sandjorden. Der er i hvert fald aldrig noget bøvl med dem, med mindre dræbersneglene kommer for tæt på. De kan nemlig også godt lide margeritter.