Pelargonium grandiflorum-1

Sådan en lækker engelsk pelargonie, Pelargonium grandiflorum, kan nå at blive til meget hen over sommeren. Altså hvis den bliver behandlet ordentligt. Med til ordentligt hører stabil adgang til næring, og det har det med at være lidt af en udfordring at leve op til her i haven. Der er selvfølgelig gødning i krukkemulden på plantetidspunktet, men den bliver spist op i løbet af nogle uger, og så skal man til at huske det med at gøde regelmæssigt.

Krukkegødning-2

Glad blev jeg derfor ved opdagelsen af et nyt produkt på hylderne i Bilka. På utallige opfordringer fra Claus Dalby kan man nemlig nu få langtidsvirkende gødning i et lille bæger, så man kan afpasse doseringen til krukke og planter.

Krukkegødning-5

Et par spiseskeer med gødning rækker til en krukke med cirka 10 liter jord. Gødningen blandes godt og grundigt rundt i jorden, før der plantes. I kontakt med jord og vand frigives næringsstofferne i gødningen gradvist, så planten har madpakke med til nogle måneder. Så skal jeg bare huske at vande 🙂 Indtil videre står den engelske pelargonie lunt og beskyttet i drivhuset, for den kan jo ikke tåle frost.