Haveglæder, tips og tricks

Løjtnantshjerter på geled

Hvis der er en forårsstaude, der har fascineret mig fra jeg var barn og næppe nogensinde holder op med at gøre det, så er det løjtnantshjerte, Dicentra spectabilis. Det er da helt mirakuløst, at naturen har skabt så perfekt hjerteformede blomster. De er lige er begyndt at blomstre i lange geledder, hvor hjerterne nærmest danner kø, som om der er et barn, der har hængt lidt for mange julehjerter på den samme gren på juletræet i sin iver efter at pynte. Det er også fascinerende at holde øje med bierne, der tydeligvis har luret den snedige hjertekonstruktion. De åbner let og elegant blomsterne i bunden ved at vippe kronbladene til side, så de kan komme til den nektar, hjerterne gemmer på.Den hvide løjtnantshjerte, Dicentra spectabilis ‘Alba’ har et helt andet diskret udtryk end den heftige pink sort. Det er svært at vælge en favorit, for de er jo dejlige på her deres måde, så her i haven er der plads til dem begge, og oven i købet også til en julehjerterød sort, der hedder Dicentra spectabilis ‘Valentine’. Den er lidt senere end de to andre, så den er endnu ikke begyndt at blomstre.

Previous

En tulipan fodfejl

Next

Krukkegruppe i sarte farver

2 Comments

 1. Karen Engsig-Karup

  Århh, du er heldig!! Mine Løjtnantshjerter lignede nærmest ensilage efter nattefrosten i forrige uge. Kun de 2-3 stængler, der var tættest på muren, overlevede.
  Suk!
  Men NÆSTE år… 😉

  • Lotte Bjarke

   Hej Karen
   Uha – det er da næsten ikke til at holde ud 🙁 Haven her ligger lunt i svinger, tæt ved kysten på en sydvendt skråning med sandjord, så her er heldigvis sjældent alvorlige frostproblemer – jeg er godt klar over, at jeg er heldig med det 🙂 Til gengæld giver sandjorden så andre udfordringer, men dem må man jo bare indrette sig efter.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén