Haveglæder, tips og tricks

Et lille drys med stor effekt

Det er dejligt at vågne op på den her årstid og opdage, at haven fuldstændig har ændret karakter over natten. Det er ikke meget make-up, der skal til for at få det hele til at se friskt og indbydende ud. Sådan et lille drys puddersne fordelt med nænsom hånd gør simpelthen underværker. Her er det jødekirsebær, Physalis alkekengi, der er shinet op og klar til fest.Det er også sådan en dag som i dag, jeg glæder mig over, at jeg ikke klippede staudetoppene ned i efteråret. De tørre vinterstandere bliver simpelthen så fine, når de får et drys sne eller bliver glaseret af rimfrost. Det gælder i høj grad hestemynte, Monarda didyma, der ellers var voldsomt plaget af meldug, dengang det var sommer.I det hele taget synes jeg, at det spiselige staudebed ser hyggeligt ud også på denne årstid.Når man går rundt i den tyste have og kommer til at lade fantasien galoppere, kommer indgangen til skovhaven til at ligne porten til Narnia eller et andet eventyrrige. I hvert fald når de spæde solstråler rammer skovbunden længere fremme og spreder forårsstemning for enden af snetunnellen, der begynder mellem de to velvoksne, snepudrede laurbærkirsebær, Prunus laurocerasus.

Previous

Finurligheder fra Fagmessen

Next

Spiretest og frø shopping

4 Comments

 1. Frede

  Sjovt – lige da jeg så sidste billede uden at læse teksten, tænkte jeg: Narnia!

  • Lotte Bjarke

   Hej Frede
   Dejligt ikke at være den eneste med en løbsk fantasi 🙂
   Mvh Lotte

 2. Henrik

  Vinterhaven er vel nok den sværeste disciplin, enten er haven smukt i dvale, hos de færreste nok, eller også afsløres alle de grimme dele, som sommerens grønne vægge skjuler. Overstandere er et fantastisk element, sammen med de stedsegrønne. Vinterens stolte garderegiment.
  Venligst
  Henrik

  • Lotte Bjarke

   Hej Henrik
   Jeg synes, alt for mange glemmer, hvor dejligt et sted haven kan være om vinteren. Der er en ganske særlig stemning, når alt er tyst og sommerens planter blunder. Stedsegrønne og smukt formede træer er guld værd, når det gælder om at skabe smukke vinterrammer i haven. Synd at stedsegrønne har været så meget i skammekrogen i en årrække. De gør virkelig en forskel på denne årstid.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén