Puha – jeg nåede det lige. Altså at få fikset en levende adventsdekoration i tide til første søndag i advent.

Adventsdekoration anno 2021

Jeg kan godt lide, at min adventsdekoration er levende og kan klare hele julemåneden uden at drysse, så jeg går klart ind for at bruge levende planter til formålet. Så her er årets version, hvor jeg simpelthen har plantet planterne direkte i det store fad, så de kan vandes efter behov. Jeg har valgt et gennemgående stjernetema, som jeg synes passer så godt til juletiden, og har holdt dekorationen i blide farver i den grønne og hvide del af farvespektret. Minijulestjerner i massevis spiller hovedrollen men får opbakning fra blandt andet de grafisk smukke Echeveria, der i min verden også er en slags stjerner.

Stjerne primula, Primula ‘Star Fever’

Den særlige sort af Primula, der hedder ‘Star Fever’, er også perfekt i sådan en levende adventsdekoration. Den burde egentlig tituleres juleprimula, synes jeg. De dybt indskårne blomster ligner hver især strålende stjerner.

Høststenbræk, Saxifraga cortusifolia

Endelig har en af årstidens favoritter i krukkerne ude under åben himmel også fundet vej til min adventsdekoration, selvom det altså er en hårdfør staude. Men se lige de blomster. De ligner fuldstændig små stjerneskud med den asymmetriske blomst. Så er det bare at lukke øjnene og ønske sig en dejlig julemåned … trods alt.