Haveglæder, tips og tricks

Lang sæson for vibeæg

Det er snart længe siden, jeg snød og plantede vibeæg, Fritillaria meleagris, fra potter om i krukker. De første er ved at være færdige nu, men til gengæld er der virkelig gang i tidligere års “snydeplanter” ude i haven. Efter afblomstring bliver løgene plantet ud, og da jeg jo er meget glad for vibeæg, betyder det, at de efterhånden dukker op mange steder i haven, med deres fine, småternede blomster. Vibeæg er super gode genbrugsplanter.

Da krukkerne med vibeæg og samtidig en række Primula, der havde set bedre dage, blev fjernet fra krukkegruppen ved fordøren, måtte den lige have en overhaling og suppleres med nye planter. De små træer, jeg er ved at teste, har det fortsat fint, og den lækre, næsten sortbladede hvidkløver, Trifolium repens ‘Dark Debbie’ vokser ihærdigt og hænger nu smukt ud over bakkens kant.De har nu fået selskab af et par smukke, hvide opret kobjælde, Pulsatilla vulgaris.Inspireret af farverne i vibeæg – de støvet rødlilla, grågrønne og hvide nuancer – har jeg valgt at fortsætte med den farveholdning i hele krukkegruppen ved fordøren. Jeg synes, den klæder det pudsede hus og den grånede teaktræsbænk.Ny i gruppen er den her helt fantastiske plante, der er en prøveplante, jeg har fået lov at teste i år. Senecio candicens ‘Angel Wings’ hedder sorten, der har fløjlsbløde, næsten hvide blade. Jeg er enormt spændt på, hvordan den vokser til hen over sommeren og håber, den bliver super flot, så den kommer i produktion for alvor næste år. Den vil da være et kærkomment supplement til sortimentet af udplantningsplanter.Ny er også endnu en sort af den lækre, dobbelte akeleje med oprette blomster, Aquilegia ‘Winky’. Denne gang i en farvekombination af vinrødt, limegrønt og cremefarvet. Wow, siger jeg bare.

Previous

Startfløjt i kartoffelrækkerne

Next

Krisehjælp med fiberdug til småplanter

4 Comments

 1. Joy

  Hej Lotte,

  Hvor har du den utrolige smukke akeleje fra? Hvor er den bare utrolig 😍

  • Lotte Bjarke

   Hej Joy
   Winky akelejerne produceres i Gartneriet Pedersen og sælges blandt andet i Bilka og Plantorama.
   Go’ påske til dig.
   Mvh Lotte

 2. Vicki nørregaard

  Hej
  Skøøøn blog du har 🌸
  Hvilken plante er Angel wings ? Og hvor har du dog fundet denne skønhed ?

  • Lotte Bjarke

   Hej Vicky
   Tusind tak skal du ha’. Angel Wings er en Senecio, der på dansk hedder brandbæger, men det navn benyttes almindeligvis mest om diverse ukrudtsarter. Den produceres blandt andet i Gartneriet Pedersen og kan i sæsonen købes i havecentre med videre landet rundt.
   Havehilsner Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén