Haveglæder, tips og tricks

Krydderbuffet til julekøkkenet

Krydderbuffet-9

Jeg har lige været så heldig at besøge Gartneriet Rosborg, der producerer en stor del af de krydderurter, vi kan købe i supermarkederne. På en grå decemberdag er det en skøn oplevelse at træde ind i det frodige, duftende, grønne univers under glastagene. Hvis man dertil begynder at nippe lidt af bladene, er det et totalt sansebombardement. Gartneriet masseproducerer alle de almindelige krydderurter men har også et stort udvalg af specialiteter, der ikke kommer ud i den almindelige handel men udelukkende produceres til restauranter. Gæt hvem der var så heldig at få en flok spændende prøveplanter med hjem. Smukke frisk blade, der smager af selleri, peber og lakrids er bare nogle af de spændende smagsoplevelser, min nyetablerede krydderbuffet byder på.Oxalis vulcanicola-1Rød skovsyre, Oxalis vulcanicola, har jeg med skam at melde luget mange af i haven i tidens løb, men nu har jeg lært, at de smukke, rødbrune blade såvel som de gule blomster er både spiselige og velsmagende med en fin, syrlig smag. Og så er planten faktisk super sød i en lerpotte.Rumex sanguineus-5Rød havesyre, Rumex sanguineus, har jeg også i haven om sommeren, men det er lækkert at kunne nyde de lækre, syrlige blade og vældig dekorative blade til julemaden også.Polygonum odoratum-1Peber koriander eller vietnamesisk koriander, Polygonum odoratum, kendte jeg ikke i forvejen. Tydeligvis ikke botanisk beslægtet med koriander men med pileurt. En spændende krydderurt med en distinkt, peberagtig smag.

Kokkenes krydderurter hitter fra tid til anden, når fx en tv-kok bruger dem i en spændende ret, og så kan vi være så heldige, at efterspørgslen bliver stor nok til at de kommer med ud i butikkernes sortiment.

Previous

No Water Flowers i blomst

Next

På gæstevisit i haven

1 Comment

  1. Jeannie Vogt

    Hvor er du heldig, at få sådan en lækker buket. Jeg er også vild med krydderurter og kan heller ikke få for mange 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén