Haveglæder, tips og tricks

Krukker med oktoberfarver i hyggekrogen

Krukkerokaden, der begyndte i lørdags, fortsætter med uformindsket styrke og har nu ramt hyggekrogen i hjørnet af terrassen. Her skal der helst se rart og grønt ud året rundt, for der er frit udsyn til hjørnet inde fra stuen. Det blev til en krukkegruppe med oktoberfarver. De der varme nuancer, der ikke for alvor er høstfarver men alligevel er lidt derhenad. Gulgrønne, brunlige og et pift af orange med vægt på løvfarver og vækstformer frem for blomster.Ny i gruppen er den markante hedelyng, Calluna vulgaris Skyline, der har de sjove nærmest limegrønne spir. En lyng, der ikke blomstrer, men alligevel har meget at bidrage med. Den gør to planter, der er overvintret i krukkerne fra sidste år, godt selskab.Det lille pift af orange sørger et par lækre prydpeber, Capsicum Maya ‘Limbo’, for. De er fine krukkeplanter på den her årstid og frugterne af sorten her har da nogle helt fantastiske farver.Ny er til gengæld ikke den røde skovsyre, Oxalis vulcanicola. Men nu er den for alvor begyndt at blomstre, så den er kommet frem i lyset på halvmuren. Det er vildt at tænke på, at den kom til haven i foråret i en 9 cm potte. Der er jo blade nok til en helt restaurant.

Previous

Vinterløg og hvidløg i aspargesbedet

Next

Fem nøgne jomfruer på havebordet

2 Comments

 1. Meget smuk opstilling, med naturligt udseende, selv om det er krukker. Godt gået.
  Den der grønne lyng er jeg meget facineret af. Er den hårdfør? Er det en du har fået, eller er den i handel? Jeg har aldrig set den før.
  Mange hilsener, Lisbeth

  • Lotte Bjarke

   Hej Lisbeth
   Tak for din hilsen. Jeg har købt lyngen i Plantorama, men jeg købte, som du kan se på bloggen, også et par sidste år, som har overvintret i krukkerne og gør det rigtig godt endnu.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén