Haveglæder, tips og tricks

Krukkeparade med akelejer

Aqiulegia 16-2Det er blevet tid til et første dejligt gensyn med akelejerne, der lige nu pibler frem i staudebedene med deres kønne løv. Der er vel knapt et par måneder, til de står i blomst, men man kan heldigvis snyde lidt, hvis man er uhæmmet glad for akelejer.Krukkeparade-3Det er nemlig muligt at få akelejer, der er drevet lidt tidligt i blomst i et væksthusgartneri, og de gør det perfekt som krukke planter netop nu. Det blev en god anledning til at få krukkeparaden, der markerer og kanter vejen om til terrassen, frisket op.Viola cornuta-39De sidste vinterkrukker fik følgeskab af hornvioler i to farver. Den næsten sorte er helt fantastisk, synes jeg.Aquilegia-39Det samme er den dyblilla, dobbelte akeleje, der hedder Aquilegia Winky Double. Det er en hel serie af sorter, med forskellige farver men med de meget fyldte blomster i fine kontrastfarver til fælles. Når akelejerne ikke skal være krukkeplanter længere, bliver de plantet ud i haven. De er nemlig også gode som genbrugsplanter, siger erfaringen.

Previous

Vinterærter og -løg spirer

Next

Anden runde våriris

2 Comments

 1. Hanne Malcho

  Hej Lotte Bjarke.
  Engang sidst i februar fik jeg en mail fra dig med et blik til dit fantastiske plantebord. Er det hjemmesnedkereret? Det er særligt “vasken” jeg gerne vil kopiere. Hvor har du den fra?
  Vil samtidig takke for dine dejlige mails med skønne blomster. De er mega inspirerende. Tak
  Venlig hilsen
  Hanne

  • Kære Hanne
   Tak for din søde hilsen.
   Plantebordet har min gemal designet og snedkereret. Zinkindsatsen stammer fra et gammelt, tyndbenet, købt plantebord, der ikke kunne mere. Jeg ved ikke om man kan købe sådan nogle separat.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén