Haveglæder, tips og tricks

Krukkegruppe med kolibrisalvie, sød kartoffel og paletblad

Krukkegruppen til venstre for bænken ved fordøren er blevet frisket op i anledning af sommerferien. Dejligt at have god tid til at gå og hygge sig mellem en masse dejlige sommerblomster og møblere rundt på krukkerne, til puslespillet går op 🙂

Kollibrisalvie, Salvia guaranitica Lagoon

En af de nyere krukkeplanter, jeg er vildt begejstret for, er Salvia guaranitica. Den har ikke umiddelbart noget dansk navn, men oversætter man det engelske, bliver det til kolibrisalvie. Det er da et smukt navn, vi sagtens kan adoptere. Det er en frodig plante, der vokser godt til, som jeg foretrækker det, når det gælder krukkeplanter. Der skal jo også være noget til at give højde og lethed i gruppen. Og så blomstrer den noget så smukt med magentafarvede blomster. Jeg havde en fætter til den sidste år, der blomstrede i månedsvis, så mon ikke også denne præsterer. Den er i øvrigt en del af en serie – Salvia Salgoon – der omfatter fire forskellige farver ialt.

Sød kartoffel, ipomoea batata Treasure Island

En anden spændende krukkeplante, der kan det der med at vokse frodigt ligesom kolibrisalvie, er sød kartoffel, Ipomoea batata fra Treasure Island serien. Den vokser faktisk helt vildt og smyger sig ind imellem de andre krukkeplanter, når den får lov til det. Dermed er den med til at væve helheden sammen, lige som jeg kan li’ det. Treasure Island serien giver i øvrigt en lille sidegevinst ud over det smukke løv, hvis man er heldig. Planterne kan nemlig danne spiselige sød kartofler, hvis de får det vand, de har behov for.

Kinesernellike, Dianthus chinensis ‘Purple Star’

Kinesernellike, Dianthus chinensis ‘Purple Star’, er endnu et nyt bekendtskab her i haven. Sorten med de pink blomster med purpurrøde stjernetegninger passer så fint i den nye krukkegruppe, synes jeg.

Sommerkrukker 2021

Så alt i alt er jeg ret godt tilfreds med mit nye krukkestilleben på venstre side af bænken. Ud over kolibrisalvie, sød kartoffel og kinesernellike, er der den røde chokoladekosmos, Cosmos atrosanguineus’, den røde paletblad med fløjlsagtigt løv, Coleus hybrid, vortemælk, Euphorbia ‘Diamond Frost’ og en plantenyhed i sortimentet af stenurt, Sedum Sunsparkler, der byder på det mest fantastiske farvespil i både løv og blomsterstande. På stativet er det en ny sort af Susanne med det sorte øje, Thunbergia alata Sun Eyes ‘White Halo’, der tegner absolut lovende lige som den overdådige slægtning på den anden side af bænken: Thunbergia Sun eyes ‘Rose sensation’.

Der er prøveplanter fra Butterfly Garden, Timmermann Collection, Gartneriet Pedersen, FloriPartner og Nature to the People i krukkegruppen.

 

Previous

Glubske mariehønelarver rekrutteret til bekæmpelse af bladlus

Next

Humlebier og svirrefluer er vilde med hostablomster

1 Comment

  1. Sanne

    Er din salvie mon en staude, og regner du med at plante den ud, når du er færdig med at have den i krukken?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén